Bitcoin crash, Bitcoin daalt
Bitcoin

Gaat de Bitcoin koers opnieuw instorten?

De Bitcoin koers is de afgelopen dagen sterk gestegen en bereikte zelfs kortstondig niveaus boven de $68.000. Deze opmars werd deels gevoed door een flinke instroom in Bitcoin-ETF’s, die in slechts vier dagen meer dan $1,6 miljard aan nieuw kapitaal aantrokken. Ondanks deze indrukwekkende groei wijzen technische en on-chain gegevens erop dat een correctie in de komende dagen mogelijk is.

Is de Bitcoin-markt oververhit?

Meer dan 90% van de huidige Bitcoin-bezitters staat in de winst. Dit kan een indicatie zijn dat de markt oververhit is, aangezien investeerders vaak geneigd zijn winst te nemen wanneer prijzen hoog staan. Dit kan leiden tot een prijsdaling op korte termijn. Een mogelijke correctie is daarom een scenario waar rekening mee moet worden gehouden.

Daarnaast is er veel activiteit op de Bitcoin-futuresmarkt, waar het open interest momenteel een recordhoogte van $38,4 miljard heeft bereikt. Hoewel analisten dit zien als een teken dat institutionele beleggers hun long-posities vergroten, kan een stijging in open interest ook wijzen op een naderende correctie. In zowel maart als de afgelopen maand zagen we dat een piek in open interest voorafging aan een koersdaling.

Het weerstandsniveau van $68.000 blijft een barrière

Een ander belangrijk element is het technische weerstandsniveau van $68.000. In het verleden leidde een afwijzing op dit niveau tot aanzienlijke prijsdalingen, zoals de 27% correctie in juli. Om de huidige rally voort te zetten, moeten de bulls de prijs boven dit cruciale niveau krijgen en vasthouden. Lukt dat niet, dan kan de koers door liquidaties terugvallen naar ongeveer $61.000.

Vooruitzichten voor Bitcoin

Hoewel de Bitcoin-markt de afgelopen dagen een sterke opwaartse beweging heeft laten zien, is de kans op een korte termijn correctie nog steeds aanwezig. Het doorbreken van het weerstandsniveau van $68.000 is essentieel voor verdere groei, maar het zal geen gemakkelijke taak zijn.

Ondanks de dreiging van een correctie zijn er ook positieve signalen. Na een maandenlange neerwaartse trend begint Bitcoin nu tekenen van herstel te vertonen, met ‘higher highs’ en ‘higher lows’. Dit kan een indicatie zijn dat er een nieuwe opwaartse trend aanbreekt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Noord-Amerika blijft koploper in de globale crypto markt
Historische instroom voor BlackRock’s Bitcoin ETF: bijna $400 miljoen
Salvadoranen blijven sceptisch over Bitcoin als wettig betaalmiddel, blijkt uit onderzoek
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk