XRP stijgt prijs
Ripple

Gaat de XRP koers opnieuw zakken of is de bullmarkt begonnen?

De XRP koers handelt in een horizontale zone in de grafiek, die in 2021 zowel een steun als een weerstand was voor de munt van Ripple. Als we de weekgrafiek en de dagelijkse grafiek naast elkaar leggen, dan krijgen we echter gemixte signalen voor XRP. Nu lijkt er één korte-termijn weerstand te zijn voor de munt die weleens cruciaal kan zijn voor het vervolg van de koers.

XRP handelt boven weerstand

De XRP koers is lichtelijk gestegen sinds het bereiken van het dieptepunt van 0,29 dollar in juni 2022. In juli 2023 slaagde de munt er zelfs in om door een lange dalende weerstandslijn te breken.

Dat was op het moment dat Ripple zijn rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) won. Sindsdien is het echter vooral zijwaarts en een beetje bergafwaarts gegaan voor de munt.

Op het moment van schrijven klokt de koers binnen op 0,5683 dollar, waarmee er voor de afgelopen zeven dagen een daling van 10,12 procent op de borden staat. Het is duidelijk dat Bitcoin op dit moment even de baas is in de markt.

Wat zeggen de analisten?

Ondanks de prestaties die enigszins tegenvallen, zijn de analisten over het algemeen bullish over XRP. Zo verwacht CrpytoWZRD dat de munt binnenkort uitbreekt en dat de koers daarmee richting het niveau van 0,75 dollar lanceert.

Hij is niet de enige, want ook Cryptoes is bullish: “Sterke XRP bullish engulfing dagelijkse kandelaar. De koers is onder de weerstand van 0,578 dollar gesloten. We hebben een sluiting boven dat niveau nodig om de 0,60 dollar opnieuw te bezoeken”, aldus Cryptoes.

Die sluiting lijkt er vandaag nog niet te komen, want de XRP koers is vanaf dat moment alweer een beetje gezakt. Mogelijk kan de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten daar verandering in brengen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
SEC versus Ripple: Onterechte boete van $2 miljard of rechtvaardige straf?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten