Ripple, xrp, coin
Ripple

Gaat internet gigant Amazon Ripple (XRP) gebruiken?

Wil je mee discussiëren over crypto nieuws, of wil je professionele analyses van de crypto markt? Join dan ons Telegram kanaal @newsbit_crypto.


Amazon, één van de grootste bedrijven ter wereld, werkte onlangs samen met het betalingsverwerkingsbedrijf WorldPay. Dit om Amazon Pay toe te voegen. XRP enthousiastelingen zeggen dat dit de eerste stap is richting een samenwerking met Ripple.


WorldPay’s samenwerking met Amazon

Door de boven genoemde samenwerking zal WordPay het eerste bedrijf worden die Amazon Pay voor 100% toevoegt op haar platform.

Amazon Pay is een populaire betaalmethode op de Amazon website. Ook wordt de betaalmethode veel gebruikt buiten de Amazon website om. Volgens Patrick Gauthier, de Vice President van Amazon Pay, is de partnerschap met Worldpay een belangrijke stap om Amazon Pay breder beschikbaar te maken over de hele wereld. Het bedrijf heeft de wens om een wereldleider te worden in niet alleen online retail maar ook in betalingen.


Amazon werkte aan betaal App met XRP

De nieuwe samenwerking tussen Amazon Pay en WorldPay heeft Ripple fans enthousiast gemaakt. Het lijkt er op dat het steeds verleidelijker wordt voor Amazon om Ripple toe te voegen op het platform. Dit gerucht komt voort uit het feit dat WorldPay onlangs is overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Fidelity National Information Services, die ook een partner zijn van Ripple Labs.

Gauthier vertelt dat de recente samenwerking slechts het begin is voor verdere innovaties in de betalingssector. Er is nog een ander gerucht voor een samenwerking van XRP wordt ook verspreid in de crypto wereld:

“Amazon heeft samengewerkt met Axis, een Indiase bank die deel uitmaakt van het netwerk van Ripple. Volgens Coinspeaker werken Amazon en Axis samen om de functionaliteit van een nieuwe betaal-app voor de aankoop van producten op Amazon te waarborgen, en in dit geval is XRP toegepast. “