Ripple rechtszaak
Ripple

Gaat Ripple op 14 juni Schikken met de SEC?

Een crypto-influencer beweerde onlangs dat er een schikking was bereikt tussen Ripple en de SEC in de lopende rechtszaak.

Recente speculaties over een schikking

In een tweet vandaag reageerde advocaat Bill Morgan commentaar op opkomende speculaties betreffende een mogelijke schikking in de SEC versus Ripple-zaak. WallStreetBulls, de schrijver achter een populair financieel blog, beweerde dat een onbekende bron hem had ingelicht over een bereikte schikking tussen de SEC en Ripple.

WallStreetBulls gaf aan dat de volledige details van de vermeende schikking op 14 juni 2023 zouden worden onthuld. Hij voegde daaraan toe dat de details van de overeenkomst strikt vertrouwelijk zijn en beloofde deze openbaar te maken zodra hij goedkeuring van zijn bron ontvangt.

Deze recente schikkingsgeruchten in de SEC versus Ripple-rechtszaak hebben een reactie ontlokt van leden van de XRP-gemeenschap. In reactie op de ontwikkeling stelde advocaat Morgan vragen over de betrouwbaarheid van WallStreetBulls’ bron.

Morgan wees erop dat, indien de bron daadwerkelijk betrouwbaar was, dit gerucht een aanzienlijke invloed zou hebben gehad op de prijs van XRP in de afgelopen 24 uur. Echter, zo’n significante prijsschommeling heeft niet plaatsgevonden.

“Hoe betrouwbaar is je bron? Als de bron correct is, is het moeilijk te geloven dat de markt niet heeft gereageerd. We zouden op zijn minst een prijsstijging van XRP in de afgelopen 24 uur hebben gezien.” – merkte Morgan op.

– Morgan

Hoewel XRP in de afgelopen week een solide stijging heeft laten zien, komt deze niet overeen met de indrukwekkende stijging die men zou verwachten bij een aanstaande schikking. De munteenheid is de afgelopen zeven dagen met meer dan 10% toegenomen en heeft de weerstandsgrens van $0,50 doorbroken. Desondanks zou een bevestigd bericht over een nakende schikking waarschijnlijk een nog grotere sprong teweegbrengen. Op het moment van schrijven wordt XRP verhandeld voor ongeveer $0,511.

Zullen de Hinman documenten leiden tot een schikking?

Als resultaat van de laatste stijging van XRP zijn er speculaties opgedoken, wat suggereert dat stijgingen een reactie is op de ontwikkelingen rond de rechtszaak. Het recentste gerucht over een mogelijke schikking draagt bij aan deze speculaties.

Ook de recente onthullingen rond de ‘Hinman e-mails’ dragen bij aan de groeiende positiviteit rondom XRP. Deze e-mails houden verband met een toespraak uit 2018 door voormalig SEC-functionaris William Hinman over cryptocurrencies. Het verzoek van de SEC om deze e-mails verzegeld te houden, is door de rechtbank afgewezen op grond van het feit dat deze als juridische documenten worden beschouwd. Deze documenten zullen echter op 14 juni openbaar gemaakt worden.

Een groot aantal XRP-supporters veronderstelt dat de SEC eerder geneigd zou zijn tot een schikking met Ripple, dan de openbaarmaking van de e-mails van Hinman toe te staan. Deze speculaties zijn echter krachtig weerlegd door John Deaton, een advocaat met een sterke pro-XRP-houding.

Deaton heeft benadrukt dat de SEC zich terdege bewust is van het feit dat Hinman’s e-mails vroeg of laat openbaar zullen worden gemaakt. Ondanks de overeenkomst met Ripple om Hinman’s e-mails niet openbaar te maken, heeft Deaton onderstreept dat andere procespartijen, zoals Coinbase, mogelijk ook toegang tot deze documenten zouden kunnen aanvragen.

Verschillende geruchten ontkracht

Er zijn talrijke geruchten opgedoken over een mogelijke schikking in de Ripple-rechtszaak. Deze beweringen zijn echter ontkend door prominente advocaten en journalisten, waaronder Deaton en Eleanor Terrett.

Vorig jaar weerlegde Terrett een gerucht over een schikking dat gesteund werd door Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano. Eerder deze maand heeft Deaton eveneens een gerucht over een schikking, afkomstig van het crypto-nieuwsplatform Blockchain Daily, verworpen.

Ripple heeft aangegeven alleen open te staan voor een schikking met de SEC op voorwaarde dat de commissie duidelijkheid verschaft over de regelgeving omtrent XRP.

Ripple nieuws

4 redenen waarom de Ripple (XRP) koers binnenkort zal stijgen
Ripple CLO: Dit zijn belangrijke deadlines in de SEC vs. Ripple rechtszaak
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins