VR Gaming
Blockchain

Gaming DAO waarschuwt zijn gebruikers voor nep-airdrops tijdens hacks op sociale media

Op 24 juli heeft een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) gericht op gaming zijn gebruikers geïnformeerd over de compromittering van sommige van zijn X-accounts. Treasure, de gedecentraliseerde game-uitgever, deelde in een tweet dat hackers de controle hadden overgenomen van twee van hun accounts: Playontreasure en Playbridgeworld.

Geen airdrops op agenda

In het bericht verzekerde het bedrijf zijn community dat er geen airdrops, nieuwe tokens of andere plannen op de agenda stonden. Gebruikers werden dringend geadviseerd om niet te interageren met links die werden gedeeld door deze gecompromitteerde accounts.

Op 25 juli deelde de uitgever van cryptogames een tweet waarin werd aangekondigd dat ze erin waren geslaagd om weer toegang te krijgen tot de X-accounts. Ze verklaarden verheugd dat de accounts nu terug waren in “rechtmatige handen” en dat ze eindelijk het probleem onder controle hadden gekregen.

Geen info over aard van hack

Het bedrijf heeft geen bijkomende informatie verstrekt over de aard van de hack en of er slachtoffers zijn getroffen door de recente inbreuk op de beveiliging. Niettemin heeft het bedrijf zijn gebruikers opgeroepen om uiterst voorzichtig te zijn en veiligheidsbewust te handelen. Het team heeft een aanzienlijke toename van phishing-pogingen waargenomen, zowel binnen de Treasure-community als in het bredere Arbitrum-ecosysteem.

Op 21 juli heeft Changpeng Zhao, de CEO van Binance, de cryptowereld gewaarschuwd voor een toenemend aantal phishing-hacks. Hij adviseerde om hardware-gebaseerde tweefactorauthenticatiesystemen (2FA) te gebruiken in plaats van op mobiele providers gebaseerde 2FA.

Tijdens het recente Ethereum Community Conference 6-evenement in Parijs heeft Mudit Gupta, de Chief Information Security Officer van Polygon, gesproken over de uitdagingen van het verdedigen in de wereld van beveiliging.

Gupta benadrukte dat verdedigers de taak hebben om elk potentieel toegangspunt te beveiligen, omdat een enkel gat kan leiden tot een inbraak. In contrast hebben aanvallers als slot het relatief makkelijker, omdat ze alleen maar een manier hoeven te vinden om binnen te dringen en de rest kunnen negeren.

Blockchain nieuws

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?