palestina
Bitcoin

‘Geen bewijs’ dat Hamas miljoenen ophaalde via crypto

Het blockchain-onderzoeksbedrijf Elliptic claimt dat er “geen bewijs” is dat Hamas een significante hoeveelheid aan crypto-donaties ontvangt om zijn aanvallen op Israël te financieren. “Er is geen bewijs voor de bewering dat Hamas aanzienlijke hoeveelheden crypto-donaties heeft ontvangen”, zei Elliptic in een verklaring van 25 oktober. De opgehaalde bedragen “blijven klein”, voegde het bedrijf eraan toe.

Deze uitspraken zijn een reactie op artikels en brieven van The Wall Street Journal, die Amerikaanse wetgevers ertoe bewegen om crypto strenger aan te pakken.

Geen miljoenen, maar duizenden dollars aan crypto

Als voorbeeld wijst Elliptic naar een “prominente” campagne die Hamas voerde, waarbij het met crypto geld op probeerde te halen. Die campagne werd gevoerd door Gaza Now, een pro-Hamas nieuwsplatform en daarmee werd 21.000 dollar opgehaald sinds de aanval van Hamas op Israël op 7 oktober.

Van de 21.000 dollar die werd opgehaald, werd 9.000 dollar bevroren door stablecoin-uitgever Tether en een volgende 2.000 dollar werd bevroren nadat deze werd verstuurd naar een cryptobeurs, waarschijnlijk om uit te cashen.

Elliptic heeft ook bericht gedaan aan The Wall Street Jounal om hun uitspraken te corrigeren. Zijn claimden namelijk dat er voor ruim 130 miljoen dollar aan crypto opgehaald is door Hamas tussen augustus 2021 en juni 2023.

The Wall Street Journal wijzigde deze verklaring later naar het bedrag van 93 miljoen dollar, wat volgens Elliptic nog steeds VEEL meer is dan er in daadwerkelijkheid is binnengekomen.

‘Bedreiging voor de nationale veiligheid’

Senator Elizabeth Warren en 100 andere Amerikaanse wetgevers stuurden vervolgens een brief naar het Witte Huis en het U.S. Department of the Treausry op 17 oktober om dit ‘miljoenenprobleem’ onder de aandacht te brengen.

Volgens Warren en de 100 andere wetgevers is crypto een bedreiging voor de nationale veiligheid van Amerika en zijn bondgenoten.

Het Congress en de administratie van president Joe Biden moeten volgens Warren “sterke actie” ondernemen om de risico’s met betrekking tot crypto aan te pakken.

Nu blijkt dus uit de uitspraken van Elliptic dat er een grote kans is dat de volledige brief van Warren en de 100 andere wetgevers gebaseerd is op onjuiste feiten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers