Bitcoin

Geen zorgen – Bitcoin houdt nog steeds stock-to-flow model aan

Bitcoin is dit weekend niet “gecrasht” en presteert in feite precies zoals verwacht, beweert de maker van de stock-to-flow prijsindicator.


Bitcoin prijs ‘nog steeds perfect’

In een tweet op 8 maart zei de analist PlanB dat hoewel de Bitcoin prijs onder de $8.000 was gezakt, de neerwaartse druk niet kwam door een bepaalde gebeurtenis. PlanB vatte het als volgt samen:

“#De Bitcoin Stock to Flow tabel is aangepast op de‘ crash ’van vandaag. Er gebeurde eigenlijk niets. De Bitcoin prijs is nog steeds perfect op weg volgens de S2F.”

Stock-to-flow is een maatstaf voor waar Bitcoin naar moet streven op basis, van zijn bestaande aanbod, versus de nieuwe Bitcoins die in omloop worden gebracht. De resulterende ratio bepaalt de verwachtingen van de toekomst. Het model voorspelt dat in 2021 een prijs van $100.000 verwacht.

De halving van de blokbeloning zou een flinke groei in de prijs gaan opleveren. Het model van PlanB laat voorspelt inderdaad ook dat de koers pas weer gaat stijgen als de halving is geweest.

Op dit moment ligt het gemiddelde van de stock-to-flow-prijzen voor 10 dagen en een jaar rond $7.600. Dit is ongeveer $180 minder dan de huidige Bitcoin prijs.

De stock-to-flow is uiterst nauwkeurig gebleken bij het in kaart brengen van de prijzen van Bitcoin. Desondanks is PlanB de laatste tijd geconfronteerd met kritiek van met name degenen die beweren dat een prijs van $100.000 te optimistisch is.


Enorme verhoging van de moeilijkheidgraad op komst

Ook merkte PlanB op dat Bitcoins moeilijkheidsgraad op maandag zal toenemen, ongeacht de actie van de prijs.

De mining difficulty (moeilijkheidsgraad) vertegenwoordigt in wezen de hoeveelheid computerkracht die nodig is om de Bitcoin blockchain te valideren. Hierbij geven hogere niveaus aan dat miners meer hun best moeten doen om een blok te valideren. Volgens planB is deze stijging een teken dat het Bitcoin netwerk sterk is.

“Er is 2 maanden voor de halving geen teken van zwakte. De stijging van de moeilijkheidsgraad van ongeveer 7% is enorm.
 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13