Pepe
Pepe Coin

Gegevens wijzen op bizarre prijsstijging van 790% voor PEPE in maart

De recent gelanceerde memecoin Pepe (PEPE) beleeft een explosieve groei. Alleen al in de afgelopen twee weken steeg de waarde met meer dan 450%, en over de laatste 30 dagen zelfs met 790%.

Nieuwe gegevens van het analyseplatform IntoTheBlock suggereren dat deze populaire memecoin nog aanzienlijk verder kan groeien. Dit werd gedeeld door het marktanalyseplatform op het socialemediaplatform X.

PEPE presteert beter dan andere memecoins

Het is opmerkelijk dat PEPE, qua prijsontwikkeling, concurrerende memecoins zoals Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) overtreft. Terwijl de prijzen van de laatstgenoemde projecten in de afgelopen 30 dagen respectievelijk met 114% en 265% zijn gestegen, heeft PEPE een prijsstijging van maar liefst 790% ervaren. Een maand geleden was deze altcoin nog slechts $0,000001 waard; nu kost dezelfde munt meer dan $0,0000085.

De opmerkelijke opmars van PEPE
De opmerkelijke opmars van PEPE – Bron: TradingView

PEPE presteert beter dan andere memecoins

Ondanks de opvallende prijsstijging van PEPE, suggereert IntoTheBlock dat er nog aanzienlijk meer groeipotentieel is voor de memecoin. Uit on-chain data blijkt dat het Pepe-netwerk momenteel slechts 170.000 adressen telt, aanzienlijk minder dan SHIB met 1,3 miljoen en DOGE met 6,3 miljoen wallets.

Het analyseplatform interpreteert het relatief lage aantal adressen als een indicatie van enorme groeimogelijkheden voor de munt. Als crypto-investeerders beter bekend raken met PEPE, kan het aantal adressen snel toenemen, wat mogelijk ook een verdere koersstijging van de altcoin teweegbrengt.

Indien slechts 10% van de SHIB en DOGE bezitters overweegt om ook in Pepe te investeren, zou dit kunnen leiden tot een toename van 760.000 nieuwe adressen in het Pepe-netwerk. Dit vertegenwoordigt bijna een stijging van 350% in het gebruikersaantal op PEPE. Een dergelijke toename in betrokkenheid zou potentieel explosieve effecten kunnen hebben op de koers van de altcoin.

Ondanks dit groeipotentieel is voorzichtigheid geboden. Gezien de snelle koersstijging van de memecoin in de afgelopen weken, bestaat er altijd het risico op een correctie, aangezien beleggers mogelijk hun winsten willen verzilveren.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om PEPE of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Avalanche Foundation lanceert $40 miljoen subsidieprogramma voor ontwikkelaars van L1-blockchains
Bitcoin test $65.000, maar deze altcoins stelen de show
Topanalist voorspelt enorme crash voor deze cryptomunt
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen