Bitcoin Nieuws

Gemeenschap is verdeeld over nieuwe Bitcoin-aankoop MicroStrategy

Het softwarebedrijf MicroStrategy is er weer in geslaagd om meer Bitcoin uit de markt te trekken. In een recente tweet laat bestuursvoorzitter Michael Saylor weten dat het bedrijf er ongeveer 2.500 Bitcoin bij heeft gekocht. In totaal heeft MicroStrategy nu 132.500 Bitcoin waar ze ruim 4 miljard dollar voor betaalden.

Stevig virtueel verlies

Die ruim 4 miljard dollar krijgen ze er nu helaas niet meer voor terug. Op het moment van schrijven zijn de Bitcoin in kwestie nog ongeveer 2,1 miljard dollar waard. Ondanks dat gigantische verlies is MicroStrategy dus niet van plan om van de strategie af te wijken. Het bedrijf blijft rustig Bitcoin kopen en gelooft nog altijd duidelijk in de toekomst van de digitale munt. Aan de andere kant kan het op dit moment ook niet meer terug.

Als MicroStrategy er nu voor kiest om te verkopen, dan stort de koers in en zijn ze zelf waarschijnlijk ook wel klaar. In die zin is het echt all-in op dit moment en hangt de volledige toekomst van het bedrijf van Saylor af van de toekomst van Bitcoin. Sommige leden van de gemeenschap noemen Saylor een “rockster” terwijl anderen minder blij zijn met de bestuurder van het beursgenoteerde bedrijf.

Niet iedereen is blij

Het vreemde is dat niet iedereen binnen de Bitcoin-gemeenschap blij is met Michael Saylor. De reden daarvoor is dat zij van mening zijn dat het geen goede zaak is als één entiteit zoveel Bitcoin bezit. In het geval van MicroStrategy gaat het om ruim 132.500 Bitcoin, wat ongeveer 0,63 procent van alle 21 miljoen Bitcoin is. Als het op deze manier doorgaat, dan bestaat er een kans dat het bedrijf ooit 1 procent van alle Bitcoin in bezit krijgt.

Daarvoor moet het er echter nog behoorlijk wat bijkopen. Om dat te bereiken heeft MicroStrategy namelijk nog 77.500 Bitcoin nodig. Tegen de huidige koersen betaal je daar ongeveer 1,285 miljard dollar voor. De kans is klein dat MicroStrategy het in deze staat voor elkaar krijgt om zoveel kapitaal uit de markt te halen. Aan de andere kant zijn er gekkere dingen gebeurd in de Bitcoin-wereld. 

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten