Tether
Stablecoin

Gemiddelde dagelijkse overdrachtwaarde Tether hoger dan PayPal en Bitcoin

Tether (USDT) heeft mooie sprongen gemaakt in de (gemiddelde) dagelijkse overdrachtwaarde. Deze ligt momenteel zo hoog, dat deze zowel PayPal als Bitcoin (BTC) overtreft.


7-daagse gemiddelde overtreft BTC en PayPal

Dit werd duidelijk nadat CoinMetrics een rapport onthulde. Hieruit werd duidelijk dat op het 7-daagse gemiddelde, Tether meer dan $3.55 miljard aan gemiddelde overdrachtwaarde had. Dit was op 20 augustus 2020 en houdt in dat Tether op dit moment gemiddeld 20% meer overdraagt dan Bitcoin met $2.94 miljard. Ook PayPal ligt momenteel iets lager, met zelf ook een $2.94 miljard gemiddelde.

De grootste stablecoin en momenteel op 3-na-grootste altcoin maakt al een langere tijd een groei mee. Dit komt onder andere door de groeiende vraag naar stablecoins door het gebruik in onder andere sommige retail-winkels en in online webshops. USDT blijkt hier een erg veel gebruikte stablecoin voor te zijn.

Alhoewel Tether hiermee mooie stappen gemaakt heeft, is het geen hele eerlijke vergelijking. Dit door de volledige anonimiteit die Tether met zich meebrengt, terwijl de transacties op PayPal worden gecontroleerd. Dat het gemiddelde door deze controle in ieder geval iets lager uitpakt is dan ook niet onverwacht. Mocht PayPal volledige anonieme transacties mogelijk maken, dan zou dit gemiddelde mogelijk vele malen hoger kunnen liggen. Een echt eerlijke vergelijking is het dus niet.


Verandering economisch klimaat

Volgens Tether zelf kan de groei worden verklaard door een verandering in het huidige economische klimaat. Ook zouden mensen in sommige landen zichzelf afkeren van de traditionele betaalmethoden. Tevens kan het COVID-19-virus mogelijk een grote bijdragen leveren aan een gedeelte van de groei. Deze wereldwijde pandemie heeft er namelijk voor gezorgd dat onder andere het aantal online bestellingen enorm gestegen is. Dit in combinatie met stablecoins als betaalmiddel zal automatisch voor een groei zorgen.

Momenteel wordt circa twee derde, ofwel ruim 66%, van alle USDT-tokens op het Ethereum-netwerk gebruikt. Dit heeft ervoor gezorgd dat het gehele ETH-netwerk duurder geworden is. Tether is dan ook de op slechts 1 na grootste bron van netwerkvergoedingen. Over de afgelopen 30 dagen heeft de stablecoin circa $8.6 miljoen aan gasverbruik. Doordat deze kosten alsmaar groeien, voelde Tether zich genoodzaakt om een deel van zijn aanbod te migreren naar andere netwerken, zoals het EOS-netwerk en TRON-netwerk. Onlangs heeft Tether de $13 miljard gepasseerd. Het is nog onbekend wanneer het een nieuwe mijlpaal zal gaan bereiken.