Gemini Bitcoin
Bitcoin

Gemini ziet grote kansen voor Bitcoin in India

Het Amerikaanse Gemini van de Winklevoss-tweeling ziet grote kansen voor Bitcoin in India, zo blijkt uit een nieuwe investering van het bedrijf. Gemini gaat namelijk ~24 miljoen dollar investeren in het uitbreiden van zijn operaties in het land dat ruim 1,4 miljard inwoners telt en een bruto binnenlands product van ruim 3 biljoen dollar kent.

Ondanks de zware belastingregels voor crypto ziet Gemini potentie in India, vanwege het sterke startup-klimaat en de bloeiende tech-scene.

Waarom Gemini in India wil investeren

Het plan van Gemini is om de komende twee jaar 24 miljoen dollar in het land te investeren. Dat moet allemaal gaan richting de uitbreiding van de faciliteit die het bedrijf al heeft in Gurgaon. Het plan is ook om daar het aantal medewerkers behoorlijk uit te breiden.

In april 2023 kondigde Gemini voor het eerste de plannen aan voor de uitbreiding van de operatie in Gurgaon. Uiteindelijk moet India voor Gemini het op één na grootste ontwikkelplatform worden.

Het vinden van programmeurs is relatief goedkoop in India, waardoor dat een perfecte keuze lijkt. India wordt er beter van dankzij kapitaal uit het Westen en Gemini kan relatief goedkoop stappen zetten op het gebied van ontwikkeling.

Dat India een goed startup-klimaat kent blijkt wel uit de bovenstaande grafiek, waarin we kunnen zien dat het aantal door de overheid erkende startups met ruim 26.000 stuks is gestegen vanaf de 471 die het er in 2016 waren.

De wereldwijde expansie van Gemini

Ook voor Bitcoin kan de wereldwijde expansiedrift van Gemini een goede ontwikkeling zijn. Grote investeringen in landen als India kan de bevolking daar ook op ideeën brengen en Bitcoin introduceren bij mensen voor wie de digitale munt eerder nog onder de radar vloog.

Het enige lastige in India op dit moment is de zware belasting die van toepassing is op Bitcoin en andere crypto. Over alle winsten geldt namelijk een belasting van 30 procent, waardoor het risico om in Bitcoin te investeren een stuk groter is.

Een verlies is niet aftrekbaar en winsten (mits gerealiseerd) worden belast met een tarief van 30 procent, wat behoorlijk is. Wat dat betreft hebben we het in Nederland beter getroffen met de belasting. Zeker beginnende investeerders hebben het in Nederland goed met de vrijstelling.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen