Blockchain

Genesis Digital Assets bouwt nieuw datacenter in Texas

Het grote Bitcoin (BTC) miningbedrijf Genesis Digital Assets heeft bekend gemaakt dat het een nieuw datacenter aan het bouwen is in West-Texas.


Capaciteit van 300 megawatt

Naar verluidt gaat het nieuwe mining-datacenter zal een capaciteit van maar liefst 300 megawatt kunnen verwerken. Alhoewel niet specifiek gespecifieerd is hoe de infrastructuur van de datacenter eruit gaat zien, zal dit naar verluidt duurzaam gebeuren.

Deze duurzaamheid is dan ook erg belangrijk volgens het bedrijf. Zo benadrukte de mede-oprichter van Genesis, Abdumalik Mirakhmedov, dit nog eens. Volgens hem is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van hun bredere plannen voor een eventuele snelle expansie. Hiervoor heeft het bedrijf onlangs circa $556 (€480) miljoen opgehaald.


Meer dan $1 miljard aan BTC gemined

In de Verenigde Staten is Genesis één van de grootste Bitcoin-miners. Sinds de lancering in 2013 heeft het bedrijf naar verluidt al voor meer dan $1 miljard aan BTC gemined. Hiernaast vertegenwoordigden de datacenters sinds oktober 2021 van Genesis een operationele capaciteit van meer dan 170 megawatt of een totale hash-snelheid van 3,8 exahashs per seconde (EH/s).

Het bedrijf is van plan om in de komende jaar daar nog eens 9.4 EH/s aan toe te voegen. Tegen het einde van 2023 is het miningbedrijf van plan om een totale capaciteit van meer dan 1.4 gigawatt te hebben. Genesis schat dat het ongeveer 2.4% van het Bitoin-netwerk vertegenwoordigt in termen van hashkracht.