Exchange Nieuws

Gemini, Hedge Funds en een DeFi-app: Genesis komt met lijst van schuldeisers

Genesis is 3,6 miljard dollar verschuldigd aan 50 verschillende schuldeisers, waaronder investeringsmaatschappijen, hedgefondsen en ten minste één DeFi-applicatie (app).

Verschillende grote schuldeisers

De failliete crypto-makelaar Genesis heeft de grootste schuldeisers onthuld in zijn recente Chapter 11 faillissementsaanvraag. Crypto-exchange Gemini staat op de eerste plaats, met een schuld van ongeveer $765,9 miljoen.

De indiening onthulde meer dan $3,6 miljard aan schulden aan de grootste schuldeisers. Ongeveer de helft van de debiteuren is niet genoemd.

De op een na grootste genoemde schuldeiser is een in Singapore gevestigde entiteit genaamd Mirana Corp. Dit bedrijf heeft een uitstaande schuld van ongeveer $151,5 miljoen.

De op de Seychellen geregistreerde dochteronderneming van Mirana Corp, Mirana Ventures, heeft actief geïnvesteerd in de industrie en ondersteunt het cryptogamingbedrijf Animoca Brands, het Ethereum-schaalproject Matter Labs en tal van anderen.

Het venture-bedrijf werd ook betrokken bij de ineenstorting van Three Arrows Capital (3AC). Het klaagde het nu failliete bedrijf in december aan wegens een vermeende schuld van $13 miljoen.

De op twee na grootste genoemde schuldeiser is Moonalpha Financial Services Limited, dat handelt onder de naam Babel Finance en is gevestigd in Hong Kong.

Het bedrijf, dat iets meer dan $150 miljoen verschuldigd is, biedt veel diensten, zoals crypto-vermogensbeheer en crypto-leningen, die op de markt worden gebracht bij vermogende particulieren.

De vierde positie wordt ingenomen door hedgefonds Coincident Capital, waarbij Genesis het in de Kaaimaneilanden gevestigde bedrijf ongeveer $112 miljoen schuldig is.

Donut, een mobiele DeFi-app die investeerders tot 6% op hun spaargeld bood, werd onthuld als de op vier na grootste schuldeiser met een schuld van ongeveer $78 miljoen. Vanwege deze Genesis-blootstelling werden de opnames in november 2022 stopgezet.

Wat biedt de toekomst voor Genesis?

Gemini is niet alleen de grootste schuldeiser van het bedrijf, maar is ook verwikkeld in een voortdurende openbare ruzie met Gemini’s moederbedrijf DCG.

Het Earn-programma bood gebruikers tot 8% op hun inactieve cryptocurrencies. Gemini beëindigde het programma op 11 januari, nadat ze in november 2022 voor het eerst vertragingen hadden aangekondigd bij opnames van gebruikers.

Gemini schreef de problemena toe aan de blootstelling aan Genesis, die de belangrijkste leenpartner voor het programma was. Genesis kondigde daarna aan om opnames in november 2022 op te schorten.

Mede-oprichter van Gemini, Cameron Winklevoss, riep onlangs Barry Silbert, de CEO van het Genesis-moederbedrijf Digital Currency Group, op om af te treden. Dit leidde tot verschillende zeer ernstige beschuldigingen, waaronder boekhoudfraude en het opzettelijk verkeerd presenteren van de financiële gezondheid.

Als slot zei Winklevoss eerder vandaag dat Gemini juridische stappen zou ondernemen tegen DCG als er geen afbetalingsplan wordt aangeboden.

Exchange nieuws

SBF mag geen online chattools meer gebruiken onder nieuwe borgtochtovereenkomst
Binance CEO wijst beschuldigingen voor marktmanipulatie af
Binance lanceert regionale hub in Georgië
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden