Fidelity Investments
Ripple

Gerucht: Fidelity plant lancering een XRP-ETF

Op het social media platform X wint het gerucht over de mogelijke introductie van een XRP Exchange Traded Fund (ETF) snel aan populariteit, waarbij het onderwerp bijna een hype-status verkrijgt. Sommige gebruikers beweren met overtuiging dat een beursgenoteerd fonds voor de bekende altcoin XRP binnenkort een realiteit zal zijn.

Deskundige analisten en investeerders suggereren dat een XRP ETF een aanzienlijke impact zou kunnen hebben. Ze anticiperen op een aanzienlijke instroom van kapitaal, die de prijs van XRP aanzienlijk kan opdrijven. Toch blijft de cruciale vraag onbeantwoord: is de lancering van een XRP ETF werkelijk nabij?

Fidelity komt mogelijk met een XRP-ETF

Op het socialemediaplatform X is opmerkelijk nieuws gedeeld over de mogelijke komst van een XRP Exchange Traded Fund (ETF). Volgens het account ‘Good Morning Crypto’ zou Fidelity, een prominente Amerikaanse vermogensbeheerder, plannen hebben om een XRP-fonds te lanceren.

Een andere gebruiker op het platform, bekend als ‘CryptoGeek’, beweerde zelfs dat de lancering van een nieuwe ETF voor de cryptocurrency slechts een kwestie van weken zou kunnen zijn.

Ook Grayscale als kandidaat voor XRP fonds

De toenemende verwachtingen voor een nieuwe XRP Exchange Traded Fund (ETF) lijken deels gevoed te worden door het feit dat XRP verhandelbaar is op het investeringsplatform van Fidelity. Deze ontwikkeling heeft bij beleggers de indruk gewekt dat een ETF voor deze populaire munt op de Amerikaanse beurs een logische volgende stap zou zijn. Echter, deze aanname zou wel eens voorbarig kunnen zijn.

Daarnaast heeft een andere prominente vermogensbeheerder, Grayscale, besloten XRP op te nemen in hun Grayscale Digital Large Cap (GDLC) fonds. Deze beslissing volgde op een uitspraak van rechter Analisa Torres in juli 2023, waarin werd vastgesteld dat XRP geen effect is. Deze juridische overwinning heeft het enthousiasme onder investeerders en gebruikers verder aangewakkerd, aangezien het de mogelijkheid opent dat XRP opgenomen kan worden in een ETF. Al deze ontwikkelingen dragen bij aan een groeiend optimisme over de toekomst van XRP in de wereld van ETF’s.

XRP ETF op korte termijn onwaarschijnlijk

De speculatie over een mogelijk XRP-fonds op de Amerikaanse beurs heeft veel aandacht getrokken, maar lijkt op de korte termijn onrealistisch. ETF-expert James Seyffart van Bloomberg geeft aan dat er momenteel aanzienlijke weerstand is vanuit de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen de lancering van een XRP-fonds. Seyffart verduidelijkte dit in een interview:

Ik denk niet dat XRP snel toegang zal krijgen tot de SEC, zelfs niet na recente tegenslagen.

Met deze uitspraak tempert hij de verwachtingen en benadrukt hij de uitdagingen die XRP moet overwinnen om goedkeuring te krijgen van de SEC.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
SEC versus Ripple: Onterechte boete van $2 miljard of rechtvaardige straf?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten