Solana, SOL
Solana

Geruchten over Solana ETF laaien op na positieve uitspraken van Franklin Templeton

Solana (SOL) heeft de afgelopen weken een indrukwekkende prestatie geleverd. Ongeveer een maand geleden stond de SOL koers nog op een dieptepunt van $122, maar sindsdien is deze met meer dan 40 procent gestegen tot de huidige prijs van $178 per token.

De stijging is gedeeltelijk toe te schrijven aan de officiële lancering van Ethereum Spot Exchange Traded Funds (ETFs). Met Ethereum, de nummer twee cryptocurrency qua marktkapitalisatie, nu een eigen fonds heeft, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat ook andere projecten, waaronder Solana, hun eigen ETF kunnen verwachten.

Komt er een Solana ETF?

Onlangs sprak vermogensbeheerder Franklin Templeton zich positief uit over Solana, kort na de lancering van hun eigen Franklin Ethereum ETF (EZET). Deze uitspraken hebben speculaties aangewakkerd over de mogelijke lancering van een Solana ETF. Franklin Templeton benadrukt de aanzienlijke adoptie en “technologische volwassenheid” van Solana.

In de afgelopen jaren heeft het netwerk indrukwekkende vooruitgang geboekt, resulterend in een hoge doorvoercapaciteit en een toename van het aantal gebruikers, vooral in de sector van gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen.

Ook vermogensbeheerder VanEck is optimistisch over Solana. VanEck wijst op de voordelen van het Solana-netwerk ten opzichte van zijn concurrenten en heeft daarom een officiële aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor de notering van een Solana ETF.

Optimistische vooruitzichten voor Solana: Analisten voorzien verdere groei

Verschillende analisten zijn optimistisch over de toekomst van Solana. Volgens crypto-analist Cryptobusy wijst een grote bullish pennant op de prijsgrafiek van Solana op een mogelijke verdere prijsstijging. “Let goed op deze prijsactie,” adviseert de analist. InvestAnswers voegt daaraan toe dat Solana “nog steeds indrukwekkende kracht vertoont” in vergelijking met andere cryptomunten.

Het is cruciaal voor Solana om boven het niveau van $163 te blijven. Als dat lukt, zou de koers snel kunnen stijgen naar $192. Mocht dit echter niet lukken, dan kan de koers terugvallen naar $140, waarschuwen analisten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Solana nieuws

Analist verwacht daling voor Solana: ‘Grafiek ziet er vreselijk uit’
Crypto whale verkoopt voor bijna $100 miljoen aan Solana
Solana breekt records: Populariteit stijgt en investeerders verwachten explosieve groei
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?