Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Getokeniseerde & zeldzame whiskycollectie genoteerd aan Hg Exchange

Er is een nieuwe en zeldzame whiskycollectie getokeniseerd en genoteerd aan de in Singapore gevestigde Hg Exchange. Rare Cask Holdings, een bedrijf gespecialiseerd in zeldzame drankcollecties zoals deze whiskycollectie, heeft hun collectie met de naam ‘Casks of Distinction’ op de blockchain van Zilliqa getokeniseerd. Hierdoor kon de collectie vervolgens op de Hg Exchange genoteerd worden.


Naar verluidt is het team van Zilliqa erg blij dat hun blockchain nu ingezet is door het whiskybedrijf om hun whisky te tokeniseren. Een vertegenwoordiger zegt hierover het volgende:

“Met de Casks of Distinction-collectie wordt een verzameling van zeldzame maar ook direct hoogwaardige single-malt scotch whiskyvaten vertegenwoordigt die tevens worden bewaard in Schotse distilleerderijen.” Verwacht wordt dat deze collectie tussen 2022 en 2025 volledig uitverkocht zullen zijn. Port Ellen, één van de Schotse distilleerderijen waar de whisky onder andere opgeslagen wordt, staat op 10e in de lijst van wereldwijde distilleerderijen. Hierbij is het een populaire plek die zeer gewild is bij investeerders. Ook laat het de kwaliteit van de whisky zien.

Om in aanmerking te komen voor de getokeniseerde aandelen van de zeldzame whiskycollectie, moeten investeerders eerst geaccrediteerd worden. Vervolgens kunnen zij de benodigde tokens aanschaffen waarmee zij de Casks of Distinctions-collectie kunnen aanschaffen. Zij kunnen er vervolgens zelf voor kiezen om hun aangekochte flessen fysiek te laten leveren. Hoe meer tokens zij bezitten, des te meer flessen zij ontvangen. Ook kunnen ze ervoor kiezen om de tokens zelf te verhandelen en hier winst op te maken. Deze keuze is aan de investeerder zelf.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


De HG Exchange & Zilliqa-blockchain

HGX, ofwel de HG Exchange, is een exchange voor particuliere beleggers voor digitale activa. Aangezien zij in Singapore gevestigd zijn, ligt hun voornaamste focus ook daar. De exchange is tevens een partner van Zilliqa, waardoor de overstap naar hun blockchain direct duidelijk wordt.

Door een van de beste whiskycollecties ter wereld aan hun blockchain toe te mogen voegen, krijgt Zilliqa direct meer positieve aandacht, wat op zijn beurt weer goed voor het project is. Het geeft ook direct aan dat de blockchain van Zilliqa volwassen en groot genoeg is voor dergelijke projecten en hiermee voor het democratiseren van investeringen.

Het team van Zilliqa heeft tevens aangegeven dat door de (her)komst van zeldzame whisky op hun blockchain, de traceerbaarheid en de verantwoording in de gehele industrie kan worden verbeterd. Het netwerkgrootboek zal dan ook zeer gedetailleerde gegevens bevatten, waardoor investeerders alles komen te weten. Hierbij valt te denken aan het jaar van productie, welke distilleerderij de whisky geproduceerd heeft en zal het volledige eigendomsoverdracht inzichtelijk worden gemaakt.

Afgelopen jaar, in maart 2020, werd door een destilleerder uit Kentucky al Bourbon-whisky getokeniseerd. Hiermee is het niet de eerste keer dat whisky in aanraking komt met cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Destijds ging het om een bedrag van $20 miljoen. Verwacht wordt dat deze nieuwe collectie nog meer gaat ophalen dan dat. Het is echter nog te vroeg om te zeggen hoe deze tokenisatie zich gaat ontwikkelen. Toch is het een goed teken voor de markt, want des te meer producten via dergelijke acties verkocht worden, des te meer mensen in aanraking komen met de relatief nieuwe technologieën waardoor de adoptie ervan mogelijk sneller zal gaan plaatsvinden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten