aandelenmarkt
Altcoin

Gigantische crypto winst: Handelaar zet $800 om In $400.000 met memecoin

Een crypto-handelaar wist zijn bescheiden investering van $800 in slechts een week om te zetten in maar liefst $400.000. Dit succesverhaal komt voort uit het inspelen op de hype rondom de memecoin Moo Deng (MOODENG), een Solana (SOL) token dat viraal ging op sociale media.

De legendarische trade

Op 10 september waagde de handelaar een gok door $800 te investeren in MOODENG via het handelsplatform Raydium op het Solana-netwerk. Binnen zeven dagen steeg de waarde van deze investering explosief naar $400.000. Deze indrukwekkende winst werd gedeeld door Arkham Intelligence, een platform gespecialiseerd in blockchainanalyse.

Aanvankelijk ruilde de handelaar 6 SOL-tokens, destijds ter waarde van ongeveer $800, in voor MOODENG-tokens. Dit bleek het perfecte moment, aangezien de token kort daarna viraal ging en de koers door het dak schoot. De marktkapitalisatie van MOODENG bedraagt op het moment van schrijven $22 miljoen, terwijl dit op 10 september nog maar enkele duizenden dollars was.

Wat is Moo Deng?

MOODENG dankt zijn naam aan een babynijlpaard uit de Khao Kheow Open Zoo in Thailand. De populariteit van dit dier op internet leidde tot een golf aan memes, waardoor de token in de schijnwerpers kwam te staan.

Meme-coins zoals MOODENG zijn een veelvoorkomend fenomeen binnen de cryptowereld. Handelaren proberen voortdurend te profiteren van nieuws en evenementen die tot dergelijke tokens leiden. Het succes van eerdere tokens, zoals Bonk (BONK), toont aan dat deze coins potentie kunnen hebben, hoewel succes vaak tijdelijk en onvoorspelbaar is.

Succes en risico

Het succes van deze handelaar is niet uniek. Een ander voorbeeld is een handelaar die zijn investering van $16.550 wist om te zetten in $1,8 miljoen met de NEIRO-token. Deze token was gebaseerd op Neiro, een Shiba Inu-hond die gerelateerd is aan de Dogecoin-mascotte Kabosu. Echter, niet alle verhalen eindigen positief. Zo verloor een andere handelaar een miljoen dollar toen de koers van de memecoin MBAPPE binnen een uur instortte.

Dergelijke succesverhalen kunnen verleidelijk zijn, maar het is belangrijk om voorzichtig te blijven. De realiteit is dat bijna 100% van alle gelanceerde memecoins uiteindelijk geen waarde oplevert. Slechts een fractie van deze tokens gaat viraal op sociale media en behaalt een explosieve groei. Bovendien zijn opmerkelijke trades zoals deze vaak insider trades. Wees dus altijd voorzichtig bij het investeren in memecoins.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Altcoin nieuws

Deze 3 cryptomunten boeken enorme winsten deze week
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Bittensor (TAO) wordt gelist op Bitvavo en de koers ontploft
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom