bitcoin
Bitcoin

Glassnode: Bitcoin nog altijd in ‘euforische fase’ van de bullmarkt

Het grote on-chain analyseplatform Glassnode zegt dat Bitcoin nog steeds in de “euforische fase” zit, ondanks de recente correcties. Voor deze uitspraken baseert Glassnode zich op statistieken van de blockchain.

De analisten van het bedrijven claimen dat de neerwaartse koersactie van Bitcoin nog altijd “tam” is ten opzichte van eerdere bullmarkten.

De correcties vallen mee

Ondanks dat bestaande investeerders, mensen die hun Bitcoin al gedurende een langere periode bezitten, steeds meer op de verkoopknop drukken, blijven de zware correcties uit.

“Als we het verbreken van de all-time high in vorige cyclussen vergelijken met de koersactie van vandaag, dan kan je stellen dat we nog in de euforische fase zitten. Dat we nog steeds in een fase van prijsontdekking zitten en dat de bullmarkt relatief jong is.

Vorige euforische fasen zagen meerdere correcties van ruim 10 procent, terwijl er ook correcties van ruim 25 procent bijzitten. De huidige markt heeft slechts twee correcties van ~10 procent gezien”, aldus Glassnode.

De bovenstaande afbeelding toont hoe beperkt de correcties tijdens de huidige bullmarkt, want zo mogen we het na de all-time high wel noemen, zijn geweest.

De spotmarkt van Bitcoin is enorm sterk

Glassnode zegt dat, gebaseerd op een on-chain analyse van de grootste beurzen van de industrie, de kracht van Bitcoin van de afgelopen jaren vooral ligt bij instromen op de spotmarkt.

Ook claimt Glassnode dat de korte-termijn correcties van Bitcoin snel worden opgekocht door “nieuwe vraag” van verse marktdeelnemers.

“De sterke prestaties van Bitcoin over de afgelopen 12 maanden worden ondersteund door een opmerkelijke stijging in de handel op de spotmarkten en de on-chain stromen die geassocieerd worden met beursplatformen.

Door de Cumulative Volume Delta te analyseren, kunnen we ook zeggen dat de vraag enorme sterk is geweest”, aldus de analisten van Glassnode.

Wat denken jullie? Gaan we op korte termijn nog een poging voor nieuwe all-time highs wagen met Bitcoin?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten