Welke altcoin stijgt?
Altcoin

Glassnode oprichters: Altcoins klaar voor stijging van 350%

De oprichters van het on-chain analyseplatform Glassnode zijn op dit moment enorm optimistisch en bullish over altcoins. Volgens de heren Jan Happel en Yann Allemann kunnen altcoins met 350 procent stijgen na de recente correcties.

Happel en Allemann zien op dit moment een met 2021 vergelijkbare structuur in de markt voor altcoins.

Extreem bullish over altcoins

De analisten gebruiken voor hun analyse de zogenoemde Elliott Wave Theory. Dit is een stukje gereedschap uit de technische analyse dat zich op zijn beurt weer baseert op de psychologie van de massa. Volgens de theorie bewegen de koersen van financiële assets zich altijd in een redelijk voorspelbaar patroon van golven.

“De crypto-bullmarkt krijgt een vervolg. […] We kunnen in deze grafiek zien dat we begin 2021 een sterke correctie hadden. Wij geloven dat dit een vierde golf was. Nu zien we een vergelijkbare stevige daling.

Er komen meer stijgingen aan. deze index en onze Fibonacci-niveaus geven ons reden om te geloven dat we vanaf hier met ~350 procent kunnen stijgen”, aldus de oprichters van Glassnode.

Een andere “katalysator” voor de cryptomarkt is volgens Happel en Allemann de Amerikaanse dollar, die langzaam kracht lijkt te verliezen.

Volgens de analisten bereikte de Amerikaanse dollar eerder deze maand zijn top in een stijgend patroon en is de wereldreservemunt aan een gigantische daling begonnen.

Dat kan volgens de analisten van Glassnode weleens het vervolg van de bullmarkt voor Bitcoin inluiden.

De prijsimpact van de Spot Bitcoin ETFs

Wat de Spot Bitcoin ETFs betreft is er volgens de oprichters van Glassnode ook wel iets interessants te vertellen. Zij claimen namelijk dat ETF-investeerders “reageren” op de koersen, maar dat ze het koersverloop van Bitcoin niet veroorzaken.

“Het significante handelsvolume van de ETFs onderstreept ook hun potentie als katalysatoren in de markt […]. Tot nu toe komen significante uitstromen echter overeen met behoorlijke koersdalingen van Bitcoin, wat een indicatie is dat investeerders reageren op bestaande dalingen en ze niet veroorzaken.

Dit suggereert dat investeerders in de ETFs voor reactief handelen in tijden van volatiliteit, wat cruciaal is om de causaliteit van koersveranderingen te begrijpen”, aldus de oprichters van Glassnode.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten