crypto analist
Altcoin

Glassnode-oprichters: Dit is wanneer het altseason gaat beginnen

De oprichters van het populaire on-chain analyseplatform Glassnode zijn bullish over altcoins. Volgens Jan Happel en Yann Allemann is het bijna tijd voor altcoins om Bitcoin voor een langere periode achter zich te laten. Maar wanneer gaat het altseason beginnen?

Wanneer begint het altseason?

Voordat altcoins aan “hun seizoen” van de bullmarkt kunnen beginnen, moet Bitcoin volgens Happel en Allemann eerst nog uitbreken naar een nieuwe all-time high. Dat betekent dat we tenminste een Bitcoin koers van 74.000 dollar nodig hebben om altcoins in de raketmodus te zetten.

“Altcoins volgen het bullish momentum van Bitcoin. Het lijkt erop dat we op het punt van een altcoin seizoen staan. We gaan dat intens beleven als Bitcoin zijn all-time high doorbreekt en op onontgonnen terrein komt”, zo vertellen de oprichters van Glassnode.

Verder suggereren de heren dat het aanstaande altseason onderdeel kan zijn van een bredere opleving van de markt, waarbij alle vormen van digitale assets op hetzelfde moment beginnen te stijgen.

“Het klassieke patroon begint met Bitcoin, pakt vervolgens de rotatie naar Ethereum, de grotere altcoins, middelgrote munten en daarna de kleinere munten. Sinds mei zien we Bitcoin drie keer opspringen zonder signalen voor een altseason. Nu zagen we de altcoin cyclus-indicator naar 50 stijgen voordat Bitcoin kracht toonde. Wij hebben dan ook het gevoel dat de volgende run van Bitcoin ook altcoins met zich mee zal trekken”, zo vertellende de oprichters van Glassnode.

Wat zegt deze indicator?

De bovenstaande indicator geeft aan in hoeverre handelaren op de markt de voorkeur geven aan Bitcoin of altcoins. Een score van boven de 50 geeft aan dat Bitcoin minder goed presteert dan altcoins en dat de markt waarschijnlijk richting een altseason beweegt.

In maart was daar heel even sprake van, maar dat was een kortstondige piek. Vrij snel daarna dook de altcoin-indicator weer omlaag en bereikte deze gedurende zomer zelfs het nulpunt.

Wat dat betreft was het geloof in altcoins even helemaal verdwenen. Nu lijkt dat weer voorzichtig terug te keren, maar is de vraag nog wel een beetje waarom mensen plotseling interesse zouden hebben in altcoins.

Vooralsnog is er geen duidelijk narratief en is er ook geen bijzonder stukje technologie dat op het punt van doorbreken staat. Qua activiteit op Ethereum zijn we bijvoorbeeld niet enorm opgeschoten sinds 2021. Als er al iets gebeurd is, dan is het dat mensen wat minder enthousiast zijn over DeFi.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Altcoin nieuws

SUI crypto schittert op ieder front: TVL bereikt grote mijlpaal van $1 miljard
Crypto analisten voorspellen altseason: Bitcoin dominantie daalt
Shiba Inu (SHIB): Analisten verwachten pas in 2027 nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen