FTX
Exchange

Goed crypto nieuws? FTX terugbetalingen van $16 miljard starten waarschijnlijk in december

De ingestorte crypto exchange FTX is van plan om $16 miljard uit te keren aan hun klanten. Experts verschillen van mening over de mogelijke impact van deze uitkering op de cryptomarkt.

Goed nieuws voor de cryptomarkt?

Volgens Web3-expert Farhad F. zal het geld waarschijnlijk opnieuw in de markt vloeien en een flinke boost veroorzaken. Met name Dogecoin (DOGE) wordt genoemd als een cryptocurrency die aanzienlijk kan profiteren van deze herverdeling.

Farhad stelt dat de ontvangers van de fondsen voornamelijk crypto-fans zijn, oftewel mensen die al bekend zijn met en betrokken zijn bij de cryptomarkt. Deze groep is waarschijnlijk geneigd om de teruggekregen fondsen opnieuw in crypto te investeren in plaats van in traditionele activa.

Mt. Gox laat een ander verhaal zien

De terugbetalingen van FTX zullen waarschijnlijk goed nieuws zijn voor de cryptomarkt. Aangezien de schuldeisers in dollars worden uitbetaald, zullen zij dit geld waarschijnlijk gebruiken om opnieuw cryptomunten te kopen. Dit positieve effect geldt echter niet voor Mt. Gox.

Momenteel zijn de terugbetalingen van de exchange Mt. Gox in volle gang. Deze beurs ging in 2014 failliet door een hack en was destijds de grootste in zijn soort. In tegenstelling tot FTX krijgen de schuldeisers van Mt. Gox hun tegoeden terug in Bitcoin en Bitcoin Cash. Aangezien de waarde van BTC sinds het faillissement met meer dan 8.000% is gestegen, ontstaat er aanzienlijke verkoopdruk onder de schuldeisers.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Exchange nieuws

Binance in vergevorderde onderhandelingen om meerderheid in Zuid-Koreaanse beurs Gopax te verkopen
Bitget rapporteert kapitaalinstroom van $700 miljoen en groeiend websiteverkeer in Q2 2024
Bitfinex gaat investeerders terugbetalen vanwege onvoldoende financiering Hilton Hotel-project in El Salvador
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen