Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

Goed nieuws? Bitcoin bereidt zich voor op Golden Cross

Bitcoin (BTC) bevindt zich weer in een opwaartse trend, aangezien de kans op een renteverlaging in september steeds groter wordt. Dit vooruitzicht heeft de waarde van de digitale munt in de afgelopen week met ongeveer 10% doen stijgen, waardoor Bitcoin momenteel rond de $64.000 handelt.

De vorming van een ‘Golden Cross’

Crypto-analist Tom Crown ziet nog een andere positieve factor voor Bitcoin. Hij wijst op de vorming van een opvallend patroon: de “Golden Cross”. Dit fenomeen doet zich voor wanneer het 50-daags voortschrijdend gemiddelde (MA) boven het 200-daags MA komt, wat vaak wordt gezien als een signaal voor een aanhoudende opwaartse trend.

De laatste keer dat er een Golden Cross op de Bitcoin-grafiek verscheen, was in oktober 2023, wat resulteerde in een aanzienlijke prijsstijging. Als dit patroon zich opnieuw voordoet, zou het de eerste keer in 2024 zijn en mogelijk een nieuwe bullish fase inluiden.

Bitcoin heeft de afgelopen maand veel veerkracht getoond door te stijgen van een dieptepunt rond de $49.000 naar de huidige koers van $64.000. Na deze sterke stijging bevindt de digitale munt zich nu boven zowel het 50-daags als het 200-daags voortschrijdend gemiddelde (MA).

Voor de daadwerkelijke vorming van de Golden Cross is echter een blijvend stijgend momentum nodig. Een terugval in de prijs zou dit patroon kunnen afwijzen en mogelijk leiden tot een bearish ommekeer.

Short squeeze

Een ander bullish signaal komt van de populaire analist InvestAnswers. Hij wijst op signalen die wijzen op een mogelijke short squeeze in de Bitcoin-markt.

Een short squeeze ontstaat wanneer handelaren met shortposities gedwongen worden hun posities te sluiten door een plotselinge prijsstijging. Dit leidt tot extra koopdruk, omdat shorts de geleende BTC moeten terugkopen tegen hogere prijzen, wat de koers verder opdrijft.

InvestAnswers merkt op dat negatieve funding rates en een stijging in open interest wijzen op agressieve shortposities. Deze situatie kan een short squeeze uitlokken, wat doorgaans een positief effect heeft op de prijs.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins