Ripple, xrp
Ripple

Goed nieuws: Jed McCaleb’s Ripple wallet is binnen enkele weken leeg

Jed McCaleb, de voormalige mede-oprichter en CTO van Ripple, heeft nog maar een paar weken tot zijn XRP-wallet leeg is.

McCaleb’s “tacostand”-wallet kan binnen 2 tot 3 weken leeg zijn

De voormalig Ripple Labs-oprichter Jed McCaleb nadert het einde van zijn achtjarige Ripple-dumpmarathon. Hij heeft momenteel nog maar 81,53 miljoen XRP tokens, ter waarde van $26,55 miljoen in zijn wallet.

Volgens Jed Balance, een website die zijn XRP-bezit in de gaten houdt, verkoopt McCaleb gemiddeld zo’n 4,06 miljoen XRP tokens per dag. Sinds zondag verkoopt hij echter zelfs 7,34 miljoen XRP tokens per dag. Met het huidige verkooptempo zal zijn wallet binnen de komende twee tot drie weken leeg zijn, tot grote vreugde van de Ripple gemeenschap.

De enorme Ripple verkopen van McCaleb

De voormalige leidinggevende van Ripple heeft systematisch grote hoeveelheden van zijn XRP tokens verkocht sinds hij het bedrijf in 2014 verliet. Zijn bezittingen waren ooit negen miljard dollar waard.

McCaleb maakte in 2012 deel uit van het oprichtingsteam van Ripple. Destijds werd dit OpenCoin genoemd. McCaleb ontving een aandeel van 20 miljard XRP, dat werd verdeeld onder alle drie de oprichters, waaronder aan Chris Larsen en Arthur Britto.

McCaleb vertrok in 2014 na een ruzie met andere Ripple-managers. Na de ruzie verliet hij het bedrijf met zo’n 9 procent van het totale aanbod aan XRP tokens. Later dat jaar was hij mede-oprichter van het rivaliserende betalingsprotocol Stellar.

Uit angst voor een marktcrash, wat zou gebeuren als McCaleb zijn volledige bezit in één keer zou dumpen, kwamen Ripple Labs en de voormalige directeur overeen om de tokens op een rustig tempo te verkopen. In 2018 en 2019 mocht hij maximaal 1 miljard XRP tokens per jaar verkopen. Vanaf 2020 werd het bedrag verder verhoogd naar 2 miljard XRP per jaar.

Dat McCaleb nu al zijn XRP tokens heeft verkocht is geweldig nieuws voor Ripple investeerders. Het betekent namelijk dat er een stuk minder XRP tokens op de markt gedumpt worden en de verkoopdruk dus minder hoog zal zijn.

Ripple nieuws

Ripple prijsvoorspelling: Analist voorziet stijging XRP naar 6 dollar
Mastercard prijst successen van Ripple in Latijns Amerika
Ripple reageert op dreigende SEC-boete van $2 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?