US Capitol in Washington
Bitcoin

Goed voor Bitcoin? Amerikaanse staatsschuld bereikt dieptepunt van $35 biljoen

De Amerikaanse staatsschuld blijft toenemen en bereikte op 30 juli voor het eerst in de geschiedenis de grens van $35 biljoen. Deze stijgende schuldenlast roept zorgen op over de gezondheid van de economie. Toch kan deze ontwikkeling ook kansen bieden voor Bitcoin (BTC).

Bitcoin als bescherming tegen stijgende staatsschuld

Matt Bell, CEO van blockchainbedrijf Turbofish, benadrukt dat de recordhoge staatsschuld het belang van Bitcoin (BTC) als ‘hard geld’ onderstreept. Bitcoin biedt een gedecentraliseerd en deflatoir alternatief dat bescherming biedt tegen valuta devaluatie.

Tijdens periodes van devaluatie van fiatvaluta zoeken investeerders vaak veilige activa. De aantrekkelijkheid van Amerikaanse staatsobligaties kan afnemen door de hoge staatsschuld, waardoor Bitcoin en goud als beschermende activa worden gezien. In het verleden heeft Bitcoin prijsstijgingen gekend tijdens financiële crises.

De huidige staatsschuld is mede veroorzaakt door het bijdrukken van dollars door de Amerikaanse overheid, wat sinds de coronapandemie is toegenomen. Bitcoin wordt beschouwd als een van de weinige echte harde valuta vanwege het beperkte aanbod en de bescherming tegen inflatie. Naarmate meer individuen en instellingen de beperkingen van het huidige financiële systeem erkennen, kan de adoptie van Bitcoin en andere cryptocurrencies toenemen, wat de waarde ervan verder kan verhogen.

Trump haalt $25 miljoen op tijdens Bitcoin Conference 2024

De Amerikaanse politiek lijkt een verschuiving te ondergaan, waarbij Donald Trump tijdens de Bitcoin Conference 2024 in Nashville een indrukwekkende $25 miljoen heeft opgehaald voor zijn herverkiezingscampagne. In zijn toespraak prees Trump Bitcoin en de cryptowereld, en benadrukte hij het belang van een pro-crypto houding in Amerika.

Hij bekritiseerde de huidige aanpak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die volgens hem de industrie verstikt, en beloofde veranderingen als hij opnieuw verkozen wordt.

De grote donaties kwamen van crypto-investeerders en invloedrijke figuren uit de industrie. Zijn optreden op de conferentie markeerde een van zijn grootste fondsenwervingssuccessen en toont de groeiende steun voor Trump binnen de cryptogemeenschap.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13