Google Bard - AI Chatbot
Ripple

Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen

Terwijl de wereld met ingehouden adem wacht op het oordeel in de grote rechtszaak tussen Ripple, het bekende cryptobedrijf, en de Amerikaanse toezichthouder SEC, is er volop speculatie. Wat zijn de mogelijke uitkomsten? En welke impact zullen die hebben op de cryptowereld? In deze spannende tijden heeft Google’s slimme AI, Bard, een poging gedaan om de uitkomst van de zaak te voorspellen.

Mogelijke uitkomst rechtszaak

Naarmate de rechtszaak tussen Ripple en de SEC zijn hoogtepunt nadert, spitst de focus zich toe op de mogelijke uitkomsten, die vooralsnog in nevelen gehuld blijven. Er heerst een verdeelde mening in het publiek: terwijl sommigen overtuigd zijn van een definitieve overwinning voor een van de partijen, speculeren anderen dat er een compromis in de vorm van een schikking zou kunnen worden bereikt.

Google’s AI, Bard, maakte duidelijk dat het een flinke uitdaging is om een mogelijke winst van Ripple nauwkeurig te voorspellen, zelfs met hun successen in de hoorzittingen tot dusver. Maar laten we niet vergeten, zei Bard, dat Ripple’s argumenten behoorlijk sterk zijn. En mocht Ripple de zaak winnen, dan zou dat een enorme opsteker zijn voor de hele cryptogemeenschap.

Google’s AI, Bard, heeft drie sleutelonderwerpen naar voren gebracht die een rol kunnen spelen in Ripple’s strijd voor de overwinning. Het begint allemaal met hoe de rechter de Howey-test interpreteert. Deze test is namelijk de maatstaf om te bepalen of een investering als een effect wordt gezien. Vervolgens komt Ripple’s argument in beeld dat hun XRP-token geen effect is – hoe zal de rechter dit beoordelen? Ten slotte is er nog de houding van de rechter tegenover de aanpak van de SEC in deze zaak. Vooral hoe ze omgaan met bewijs dat na de toespraak van Hinman is verkregen, kan doorslaggevend zijn.

Bard belicht factoren die kunnen bijdragen aan Ripple’s overwinning in de rechtszaak tegen SEC

Bard, de AI van Google, heeft een aantal belangrijke punten benadrukt die de kans op een overwinning voor Ripple in de rechtszaak kunnen vergroten. Zo heeft Ripple bijvoorbeeld steeds gezegd dat hun XRP-token geen effect is – het voldoet gewoon niet aan de criteria van de Howey-test. Die test bepaalt of iets een effect is, met name of er geld wordt geïnvesteerd in een gezamenlijke onderneming met de hoop op winst door het werk van anderen. Ripple zegt dat XRP niet aan deze eisen voldoet.

Daar komt bij dat Ripple de SEC beschuldigt van het hinderen van innovatie in de crypto-industrie. Ze zeggen dat het gebruik van oude wetten op nieuwe technologie de vooruitgang in de wereld van crypto tegenhoudt.

De AI benadrukte dat de kansen voor Ripple wellicht ook afhangen van enkele grote successen die ze tot nu toe in de rechtszaak hebben geboekt. Een voorbeeld dat Bard noemt, is de openbaring van de toespraak van Hinman. Daarin zei Hinman dat bepaalde cryptomunten, zoals Ethereum, niet als effecten zouden moeten worden beschouwd. Ook heeft de rechter geoordeeld dat de SEC geen bewijs mag gebruiken dat in een interne memo staat en die geschreven is na de toespraak van Hinman.

SEC’s sterke positie en mogelijke uitdagingen voor Ripple volgens Google’s AI Bard

Bard heeft ook aandacht besteed aan de mogelijkheid dat Ripple de zaak zou kunnen verliezen. En dat hangt van een aantal factoren af. Zo is de SEC bijvoorbeeld niet zomaar een tegenstander – ze hebben een hoop ervaring met het reguleren van effecten en hebben daar flink wat middelen en macht voor.

De SEC heeft een verzoek ingediend bij Ripple om documenten te delen, wat aangeeft dat ze vastbesloten zijn om de zaak tot een goed einde te brengen. Bard heeft ook opgemerkt dat de argumenten van de SEC best sterk zijn. Zo zeggen ze bijvoorbeeld dat XRP eigenlijk een effect is omdat het een investeringscontract zou zijn. Daarbij beweren ze dat Ripple’s activiteiten de wetten rond effecten overtreden.

XRP presteert sterk in aanloop naar cruciale datum in rechtszaak

Nu de datum voor het kort geding nog onbekend is, wordt er geanticipeerd op een belangrijk moment die zal plaatsvinden op 13 juni. Op die dag zullen de documenten met betrekking tot Hinman worden ontzegeld.

In de aanloop naar dit evenement heeft XRP positief gereageerd en de afgelopen dagen opmerkelijke prijsstijgingen ervaren. De afgelopen week was de munt getuige van een substantiële instroom van kapitaal. Daardoor heeft het nu een marktkapitalisatie van meer dan $2,5 miljard. XRP wisselt momenteel van eigenaar voor $0,53.

Ripple nieuws

Crypto analist voorspelt Ripple (XRP) prijsstijging naar $24
Georgië test CBDC en overweegt samenwerking met Ripple
Ripple CEO onthult XRP-tattoo vlak voor groots feest
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Waarom Woensdag een Cruciale Dag is voor de Bitcoin koers