Ripple, xrp
Ripple

XRP koers op Cruciaal punt: Doorbraak of Consolidatie

In een recente tweet heeft cryptoanalist ‘Egrag Crypto’ gewezen op een belangrijke weerstand die de XRP-prijs ondervindt rond de $0,80. Hij voorspelde dat XRP of spoedig door deze grens van $0,80 zal breken, maar als dat niet lukt de koers een fase van consolidatie kan ingaan.

Doorbraak of consolidatie?

Egrag Crypto bracht naar voren dat XRP in recente weken een sterke bullish trend heeft getoond. De cryptomunt sluit bovendien boven het 20-weken voortschrijdend gemiddelde. Er is echter een opmerkelijk weerstandsniveau rond de $0,80 dat handelaren en investeerders goed in de gaten houden.

De analist merkte op dat dit patroon lijkt op het gedrag dat werd gezien in de vorige cyclus toen de prijs rond de $0,008 schommelde. Het doorbreken van dit cruciale niveau, door Egrag Crypto bestempeld als de “Final Wake Up Line”, vraagt om een aanzienlijke momentum. Dit momentum kan voortvloeien uit positief nieuws omtrent de lopende rechtszaak tussen XRP en de SEC.

Het grote vraagstuk nu is of XRP een krachtige opwaartse beweging zal maken en zal sluiten boven de $0,80, of dat het een patroon zal volgen dat vergelijkbaar is met de vorige cyclus. Dit leidde toen tot een fase van consolidatie. Zo’n scenario kan helaas ongunstig nieuws betekenen voor XRP-investeerders.

XRP prijs is met 11 procent gestegen

XRP wordt momenteel verhandeld tegen een prijs van $0,5263, een lichte stijging van 1,20% in de afgelopen 24 uur.

Met een indrukwekkende wekelijkse groei van +11,31% heeft XRP zichzelf bewezen als een sterke speler in de cryptomarkt. Echter, het 24-uurs handelsvolume van XRP is het afgelopen etmaal met 30 procent gezakt, waarbij het daalde tot $558 miljoen.

Met een marktkapitalisatie van $27.361.214.847, bekleedt XRP de zesde positie in de ranglijst van grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie. Dit plaatst het net onder USD Coin (USDC), dat op de vijfde plaats staat, en boven Cardano (ADA), dat op de zevende plaats staat.

Ripple nieuws

Crypto expert legt uit wat te verwachten bij goedkeuring XRP ETF
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Ripple vergrendelt 1 Miljard XRP ter waarde van $630 Miljoen: Komt er een grote koersstijging?
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December