Google
Bitcoin

Google staat het adverteren van Bitcoin Spot ETF’s toe

De Bitcoin (BTC) Spot exchange-traded funds (ETF’s) zijn sinds 11 januari live. Google heeft, bijna drie weken na deze lancering, aangekondigd dat het advertenties voor deze financiële producten zal toestaan, een besluit dat voortvloeit uit een beleidswijziging die oorspronkelijk in december 2023 werd aangekondigd.

De eerste golf van advertenties zal in de Verenigde Staten worden vrijgegeven, met de verwachting van een geleidelijke uitbreiding naar andere landen. Adverteerders dienen zich te houden aan de lokale wetgeving. Google biedt hen ook de mogelijkheid om specifieke doelgroepen te targeten, gebruikmakend van factoren zoals demografische gegevens, zoekgedrag op Google en eerdere interacties met cryptocurrency-gerelateerde content.

Het toelaten van advertenties voor de crypto producten is niet niks. Google Ads bereikt wereldwijd 90% van de mensen. Met inbegrip van Google websites en de Play Store apps, kan het publiek tot meerdere miljarden worden vergroot.

Deze uitgebreide reikwijdte en toegankelijkheid zullen naar verwachting de bekendheid van Bitcoin ETF’s aanzienlijk vergroten, waardoor deze fondsen niet alleen onder de aandacht komen van actieve handelaren en langetermijninvesteerders, maar ook van het algemene publiek.

Afname van uitstroom bij GBTC ETF

Na de lancering ervoer Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) ETF aanvankelijk een aanzienlijke uitstroom, wat wijst op verminderd beleggersvertrouwen. Recente gegevens tonen echter een opmerkelijke vermindering van deze uitstroom in de laatste dagen, wat mogelijk aangeeft dat de druk op de Bitcoin-markt afneemt. Op de negende handelsdag na de lancering noteerde de GBTC een uitstroom van slechts 425 miljoen dollar, het laagste niveau sinds de start, wat gezien kan worden als een teken van beginnende marktstabilisatie.

Niettemin benadrukt analist Eric Balchunas dat, ondanks deze potentieel positieve ontwikkeling, de GBTC nog steeds een aanzienlijke waardedaling kan meemaken voordat de markt volledig gestabiliseerd is. Dit illustreert de voortdurende volatiliteit en onzekerheid binnen de cryptomarkt en benadrukt het belang voor beleggers om de markttrends nauwlettend in de gaten te houden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit 42 dagen in ‘vervelingszone’ – wanneer komt de uitbraak?
Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017