Bitcoin

Google Trends: steeds meer interesse in Bitcoin halving

Bitcoin beleggers en consumenten besteden meer aandacht aan de block beloningen en de Bitcoin halving die in mei 2020 plaats zal vinden.


BTC halving kan bullish signaal zijn

Op 17 december zijn, volgens het analyse programma Google Trends, de wereldwijde zoekopdrachten naar ”Bitcoin halving” in de loop van 2019 flink toegenomen.

Als we kijken naar de afgelopen 5 jaar, zien we dat de interesse in het evenement veel hoger ligt. Alleen in een korte periode rond de vorige halving in 2016 was vonden er meer wereldwijde zoekopdrachten plaats.

 

Ter vergelijking. De resultaten voor het zoekwoord ‘Bitcoin’ zijn de afgelopen maanden gedaald. Dit verklaart het gebrek aan interesse in combinatie met de prijsdaling van de crypto valuta. Beide zoektermen zagen een flinke groei eind november. Toen ging de Bitcoin prijs een korte periode van groei tegemoet.

Desalniettemin bleef met name het verhoogde profiel van de halving niet onopgemerkt bij de analisten. De mede-oprichter van Adamant Capital, Tuur Demeester, merkte op dat veel mensen de halving nog steeds als een soort beïnvloeder van de Bitcoin prijs beschouwen.

“Het investeerders sentiment is momenteel behoorlijk slecht. De vraag is of de halving een bullish signaal zou kunnen bieden. De Google trend gegevens suggereren dat dit inderdaad de prijs zou kunnen laten stijgen”.


Alle ogen op de miners

De halving verwijst naar het aantal nieuwe Bitcoins die gewonnen worden door miners. Voor elk block zal de beloning met 50% afnemen. In 2020 zal de beloning halveren van 12,5 Bitcoin naar 6,25 Bitcoin. Dit komt door de toenemende concurrentie. In de afgelopen weken heeft de Bitcoin / Amerikaanse Dollar verhouding de hypothese aanvaard dat miners een bepaalde minimumprijs zouden verdedigen. Deze minimumprijs komt overeen met hun productiekosten van ongeveer $6.500.

 

Bitcoin nieuws

Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13