NFT-Non-Fungible-Token
Bitcoin, NFT

Google Trends toont grotere interesse in NFT’s dan in crypto

Gegevens van Google Trends laten zien dat de interesse in NFT’s voor het eerst groter is dan de interesse in cryptocurrencies.


Interesse in NFT’s neemt toe

De nieuwste gegevens van Google Trends tonen aan dat de interesse in de zoekterm ‘NFT’ is toegenomen. Daarbij heeft het deze week voor het eerst de zoekterm ‘crypto’ ingehaald.

Google Trends: NFT vs Crypto
NFT voor het eerst populairder dan crypto – Bron: Google Trends

In de bovenstaande grafiek is de interesse uitgezet tegen de tijd voor de twee zoektermen. Deze grafiek meet de interesse ten opzichte van de hoogste interesse ooit gemeten voor een specifieke periode.

De waarde van de “hoogste interesse” is 100 en alle andere waarden worden hier relatief aan toegekend. Een punt op de curve met de waarde 50 zou betekenen dat de zoekterm op dat moment half zo populair was ten opzichte van het hoogste punt ooit.

De interesse rondom de zoekterm “NFT” is sinds augustus gestaag toegenomen. Deze week lijken NFT’s voor het eerst populairder te zijn dan crypto, aangezien de curve van NFT’s die van de crypto heeft ingehaald.


De afname van de populariteit van de crypto term kan het gevolg zijn van het feit dat de Bitcoin prijs al een tijdje constant is. Aan de andere kant bevindt de NFT markt zich in een sterke fase. Daarom is het meer dan normaal dat de interesse blijft stijgen.

Een andere factor kan zijn dat de term NFT nu pas mainstream wordt. Hierdoor zijn er veel nieuwkomers die de term opzoeken.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt onder $60.000 terwijl de SEC opnieuw toeslaat
Amerikaanse overheid bereidt verkoop van Silk Road Bitcoins voor, Peter Schiff haalt uit naar Michael Saylor
Hugh Hendry gaat all-in op Bitcoin: ‘Tech-aandelen zijn het echte risico’
Meer nieuws

Meest gelezen

Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
XRP maakt kans om Bitcoin in te halen volgens voormalig Ripple-directeur
SEC vs. Ripple tijdlijn: Wéér een gigantisch lange juridische strijd voor XRP in het vooruitzicht
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk