Bitcoin

Google-zoekopdrachten naar Bitcoin stijgen enorm in Argentinië

Inwoners van Argentinië worden al jaren lang geconfronteerd met een aanhoudende economische crisis. Maar Bitcoin kan een uitweg zijn.


Bitcoin wordt steeds populairder in Argentinië

De Google-zoekopdrachten naar “Bitcoin” in Argentinië zijn de afgelopen maanden enorm gestegen. Dat is deels verklaarbaar door de grote prijsstijging maar toch vind er wat opvallends plaats. In Argentinië wordt er namelijk veel meer gegoogled dan in andere landen.

De grafiek van Google Trends laat zien hoeveel een bepaald zoekwoord gegoogled wordt in een bepaalde regio. Dit laat zien hoeveel interesse er is in een bepaalde periode. Wanneer Google Trends een score van ‘100’ aangeeft betekent het dat er nog nooit zo veel interesse is geweest in het zoekwoord.

De populariteit in Argentinië steeg vorige week naar een recordhoogte terwijl het in december nog vrij laag lag. De stijging in interesse viel samen met het feit dat de koers steeg naar zijn hoogste punt ooit van ongeveer $41.000. De waarde is ook de hoogste die het ooit is geweest in de afgelopen vijf jaar, met zoekgegevens die aantonen dat de huidige interesse voor ‘Bitcoin’-zoekopdrachten twee keer zo groot was als die van de beruchte bullrun in 2017.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Wat Bitcoin zo aantrekkelijk maakt voor Argentijnen

Onderzoek toont aan dat de Argentijnse economie sinds het afgelopen decennium is verzwakt door buitensporige schuldopbouw, inflatie en economische krimp. Dit heeft geleid tot wijdverbreide werkloosheid en beperkte banen voor de jeugd. Al deze factoren hebben geleid tot een grotere acceptatie van deflatoire activa zoals de Bitcoin.

Gegevens suggereren dat Argentijnen veel vertrouwen hebben in de digitale munt. Uit een onderzoek van Paxful vorig jaar bleek dat meer dan 73% van de personen in het land Bitcoin beschouwde als een effectieve afdekking tegen de nadelige gevolgen van inflatie en dit is in de afgelopen tijd alleen maar gegroeid.

De devaluatie van de Argentijnse peso betekende dat Bitcoin zijn hoogste prijs ooit veel eerder in Argentinië brak, dan zijn hoogste punt ooit in Amerikaanse dollar. De peso’s hebben de afgelopen drie jaar meer dan 50% van zijn waarde verloren ten opzichte van de laatste, zoals blijkt uit onderstaande grafiek.

Waarde van de Argentijnse Peso blijft dalen – Bron: Tradingview

Het zijn trouwens niet alleen Argentijnen die meer vertrouwen hebben in BTC dan in hun eigenmunt. De trendresultaten van Google laten vergelijkbare cijfers zien voor verschillende andere landen die hun eigen economische crises doormaken, zoals Nigeria, Zuid-Afrika en Ghana.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC