Goud, gold
Bitcoin

Goudbeleggers bespotten Bitcoin na recordhoogte edelmetaal

Bitcoin doet het vanaf zijn geboorte in 2009 al beter dan goud en dat baart veel investeerders in het blinkende edelmetaal grote zorgen. Dat blijkt wel uit de felle reacties die Bitcoin regelmatig weet op te wekken bij de doorgaans wat vergrijsde goud-investeerders.

Nu staat goud op een nieuwe all-time high en moet Bitcoin het opnieuw ontgelden bij veel van deze investeerders.

De opkomst van goud

Goud begon in februari plotseling momentum te krijgen en steeg van 2.000 naar 2.200 dollar richting het einde van maart. De groeiende geopolitieke spanning en de toenemende zorgen over de financiële gezondheid van de Amerikaanse overheid dragen bij aan de opkomst van goud.

Gisteren wist goud voor het eerst in de geschiedenis de koers van 2.300 dollar per ons te bereiken.

Bitcoin wordt vaak het “digitale goud” genoemd, maar daar moeten investeerders in het edelmetaal niets van hebben. Zij wachten al decennialang op de definitieve doorbraak van goud en Bitcoin mag voor hen geen roet in het eten gooien.

Uiteraard was Peter Schiff, de grootste goldbug ter wereld, er als de kippen bij om naar Bitcoin uit te halen op Twitter. Terwijl Bitcoin in het tweede kwartaal van 2024 met 7 procent daalde, staat goud met 3,4 procent in de plus, terwijl zilver het met een stijging van 8,7 procent nog beter doet.

Niet helemaal eerlijk

De vergelijking die Peter Schiff maakt tussen het koersverloop van Bitcoin en goud is echter niet helemaal eerlijk. Vanaf het begin van het jaar is de Bitcoin koers immers met 55 procent gestegen, terwijl goud niet veel verder dan 10 procent komt.

Dat weerhoudt Peter Schiff er echter niet van om op Bitcoin te blijven spugen. Zo geeft hij aan dat de huidige koers van de digitale munt misschien wel de laatste mooie kans is om je Bitcoin te verkopen ten faveure van goud.

“Als je nu niet handelt, dan wens ik je veel plezier in je armoede”, aldus Peter Schiff.

Crypto-handelaar Quasar reageerde gevat op de kritiek van Peter Schiff op Bitcoin: “Sorry, ik heb niet nog 60 jaar om te wachten op een koersstijging van goud van 1.500 dollar.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving