goudmijn
Bitcoin

Goudmijnbedrijf wil 24.800 Bitcoin kopen

Nilam Resources maakte gisteren bekend dat het een intentieverklaring heeft getekend om 24.800 Bitcoin te kopen. Het beursgenoteerde bedrijf is een goudmijnbedrijf en dat maakt het natuurlijk extra sappig dat ze van plan lijken om voor ruim 1,4 miljard dollar aan Bitcoin te kopen.

Het probleem? Nilam Resources is een mini-bedrijf met een market cap van minder dan 5 miljoen dollar.

Gaat het om een PR-stunt?

De meest logische verklaring voor dit nieuws is dat het om een PR-stunt gaat van het bedrijf. Mogelijk hoopten ze hiermee de aandacht van de Bitcoin-gemeenschap te trekken, die vervolgens aandelen van het bedrijf moesten kopen.

Dat is echter niet gelukt, want gisteren is het aandeel van Nilam Resources met 17,50 procent gedaald. Volatiel is het aandeel van de goudmijner wel. Het 52-weekse dieptepunt van het aandeel ligt op 0,0060 dollar en het hoogtepunt op 0,060 dollar.

Daar zit het met de huidige koers van 0,016 dollar weer “netjes” tussenin. De kans dat ze daadwerkelijk voor meer dan 1,4 miljard dollar aan Bitcoin kopen lijkt echter minder dan klein. Wie zou deze partij immers met zoveel geld op durven te zadelen en vooral: waarom?

Wat is de belangrijkste les?

De belangrijkste les die we uit dit verhaal kunnen halen is dat je niet zomaar alles moet geloven. Doe altijd onderzoek en verifieer de dingen die je hoort.

Het internet staat vol met onzin en eigenlijk kun je aan de website al zien dat het geen partij is die zomaar voor 1,4 miljard dollar aan Bitcoin kan kopen.

Toch kunnen dit soort verhalen heel snel een eigen leven gaan leiden en zelfs de koersen van financiële assets beïnvloeden. Nu is Bitcoin groot genoeg om hier steeds minder last van te hebben.

Voor andere coins geldt dat echter niet, waardoor mensen hierdoor behoorlijk in de problemen kunnen komen.

Nog 5 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 5 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit 42 dagen in ‘vervelingszone’ – wanneer komt de uitbraak?
Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017