Bitcoin

Goud prijs breekt records terwijl Bitcoin weigert te bewgen

De prijs van goud stijgt terwijl investeerders massaal de stap maken naar het edelmetaal. De koers van Bitcoin aan de andere kant blijft stabiel.


De vraag naar fysiek goud is enorm

Bitcoin heeft grote moeite om de psychologische $10.000 grens te overschrijden terwijl goud haar hoogste punt in negen jaar tijd heeft bereikt.

BullionVault, een in Londen gevestigd online platform voor het verhandelen van fysiek goud, zei dat de vraag naar goud records breekt. BullionVault bevat meer dan 40 ton goud, wat meer dan $2,5 miljard waard is.

Goud wordt in de loop van de geschiedenis doorgaans gezien als een veilige haven. Het edelmetaal presteert altijd goed wanneer andere valuta’s of grondstoffen het slecht doen. Beleggers begonnen massaal goud te kopen toen COVID-19 de economieën over de hele wereld verwoestte.

Daarnaast is de kwantitatieve versoepeling, waarbij overheden enorm veel geld bijdrukken, een andere reden waarom beleggers goud kopen.

Goud koers bereikt hoogtepunt – Bron: Tradingview

Hoe zit het met Bitcoin?

Ondanks Bitcoin digitaal goud wordt genoemd volgt het niet het goede voorbeeld van het edelmetaal. Mike Novogratz van Galaxy Digital zei deze maand in een CNBC-interview dat hoewel Bitcoin de potentie heeft om goud te verslaan, de volatiliteit ervan betekent dat beleggers het gele metaal moeten behouden.

Dat gezegd hebbende, zei een analyse van Bloomberg vorige maand dat de Bitcoin samen met goud zal optrekken en beter zou presteren dan andere grondstoffen. Daarnaast moeten we onthouden dat het in het grotere geheel goed gaat met BTC. De munt heeft haar prijs dit jaar met meer dan 32 procent zien stijgen.

De vraag is nu dus of de Bitcoin koers spoedig uit haar consolidatiefase breekt en het goede voorbeeld van goud zal volgen.

 

Bitcoin nieuws

Mysterieuze crypto investeerder ‘Mr. 100’ koopt opnieuw voor miljoenen aan Bitcoin
Beslissend moment: Cruciale uren aangebroken voor Bitcoin
Bitcoin koers schiet omhoog na publicatie Amerikaanse werkloosheidscijfers
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC