Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Gouverneur Bank of England: “De dagen van Bitcoin zijn geteld”

Andrew Bailey zei op het World Economic Forum dat terwijl digitale betalingen waarschijnlijk in de toekomst zal blijven bestaan, het onwaarschijnlijk is dat crypto’s in hun huidige vorm zullen blijven bestaan.


Geen duurzaamheid voor crypto

De gouverneur van de Bank of England, Andrew Bailey, heeft de crypto-sector gewaarschuwd dat digitale valuta’s zoals Bitcoin in hun huidige vorm niet lang zullen meegaan. Volgens Bailey komt dat door een gebrek aan ontwerp en bestuur voor duurzaamheid in de wereldwijde financiën.

Tijdens een panel-gesprek over digitale valuta op het World Economic Forum op maandag, zei Bailey dat hoewel digitale innovatie in betalingen waarschijnlijk zal blijven bestaan, crypto’s in hun huidige vorm waarschijnlijk niet zullen blijven bestaan, ondanks de recente stijging van de waarde van Bitcoin.

Er zijn de afgelopen jaren enorme innovaties op het gebied van betalingen geweest, maar we moeten nog een aantal zeer grote gaten opvullen. Dat betekent echt niet dat dit door digitale valuta’s opgevuld zal gaan worden, vertelde hij.

De gouverneur van de centrale bank zei wel dat er ruimte is voor innovatie, met name met betrekking tot stablecoins, cryptocurrencies die hun waarde ontlenen aan een andere activa, zoals de Amerikaanse dollar of goud.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


“Wees bereid je geld te verliezen”

Ondanks dat ze worden beschouwd als ‘het nieuwe goud’ of ‘investeringen in de toekomst’ zijn veel bankiers geen fan van de digitale valuta’s. Deze financiële reuzen uiten vaak hun bezorgdheid over de stabiliteit van hun waarde en hun ongereguleerde karakter.

Eerder in januari zei Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank, dat Bitcoin vaak betrokken is geweest bij ‘rare zaken’ en ‘een aantal verwerpelijke witwasactiviteiten’. Lagarde zei dat alle mazen in de regelgeving moeten worden gedicht om soortgelijke activiteit in de toekomst te voorkomen.

De baas van de ECB zei verder dat Bitcoin nog steeds een “zeer speculatieve activa” is, een mening die werd gedeeld met de Britse Financial Conduct Authority (FCA), die crypto-investeerders waarschuwde dat ze “bereid moesten zijn om al hun geld te verliezen” als ze in digitale activa stopten.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $29.750. Dat is ongeveer 9,5% lager dan een dag geleden. Analisten vertellen dat de kans groot is dat de koersdaling te maken heeft met de aankomende aankondiging van de Federal Reserve vanavond 20:30.

Bitcoin nieuws

Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt” Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt”
Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten