Bitcoin

Gouverneur Bank of England: “De dagen van Bitcoin zijn geteld”

Andrew Bailey zei op het World Economic Forum dat terwijl digitale betalingen waarschijnlijk in de toekomst zal blijven bestaan, het onwaarschijnlijk is dat crypto’s in hun huidige vorm zullen blijven bestaan.


Geen duurzaamheid voor crypto

De gouverneur van de Bank of England, Andrew Bailey, heeft de crypto-sector gewaarschuwd dat digitale valuta’s zoals Bitcoin in hun huidige vorm niet lang zullen meegaan. Volgens Bailey komt dat door een gebrek aan ontwerp en bestuur voor duurzaamheid in de wereldwijde financiën.

Tijdens een panel-gesprek over digitale valuta op het World Economic Forum op maandag, zei Bailey dat hoewel digitale innovatie in betalingen waarschijnlijk zal blijven bestaan, crypto’s in hun huidige vorm waarschijnlijk niet zullen blijven bestaan, ondanks de recente stijging van de waarde van Bitcoin.

Er zijn de afgelopen jaren enorme innovaties op het gebied van betalingen geweest, maar we moeten nog een aantal zeer grote gaten opvullen. Dat betekent echt niet dat dit door digitale valuta’s opgevuld zal gaan worden, vertelde hij.

De gouverneur van de centrale bank zei wel dat er ruimte is voor innovatie, met name met betrekking tot stablecoins, cryptocurrencies die hun waarde ontlenen aan een andere activa, zoals de Amerikaanse dollar of goud.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


“Wees bereid je geld te verliezen”

Ondanks dat ze worden beschouwd als ‘het nieuwe goud’ of ‘investeringen in de toekomst’ zijn veel bankiers geen fan van de digitale valuta’s. Deze financiële reuzen uiten vaak hun bezorgdheid over de stabiliteit van hun waarde en hun ongereguleerde karakter.

Eerder in januari zei Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank, dat Bitcoin vaak betrokken is geweest bij ‘rare zaken’ en ‘een aantal verwerpelijke witwasactiviteiten’. Lagarde zei dat alle mazen in de regelgeving moeten worden gedicht om soortgelijke activiteit in de toekomst te voorkomen.

De baas van de ECB zei verder dat Bitcoin nog steeds een “zeer speculatieve activa” is, een mening die werd gedeeld met de Britse Financial Conduct Authority (FCA), die crypto-investeerders waarschuwde dat ze “bereid moesten zijn om al hun geld te verliezen” als ze in digitale activa stopten.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $29.750. Dat is ongeveer 9,5% lager dan een dag geleden. Analisten vertellen dat de kans groot is dat de koersdaling te maken heeft met de aankomende aankondiging van de Federal Reserve vanavond 20:30.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins