Grayscale
Bitcoin

Grayscale Bitcoin ETF verliest bij goedkeuring enorm veel kapitaal

De grote Amerikaanse zakenbank JPMorgan voorspelt dat de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) een gigantische uitstroom van kapitaal moet slikken als het fonds wordt omgetoverd in een ETF. JPMorgan gokt dat er tot 2,7 miljard dollar aan kapitaal uit het fonds kan ontsnappen als het een Spot ETF wordt.

Het nadeel van die analyse? Dat betekent dat de lancering van de Grayscale Bitcoin Trust weleens slecht kan uitpakken voor de Bitcoin koers.

Waarom verwacht JPMorgan deze miljardenuitstroom?

JPMorgan verwacht deze miljardenuitstroom, omdat veel mensen de afgelopen periode GBTC aandelen hebben gekocht, met het idee dat het fonds binnen afzienbare tijd in een Spot Bitcoin ETF zou veranderen.

Dat zou vervolgens betekenen dat heel veel mensen hun aandelen in de ETF gaan verkopen, zodra die omtovering heeft plaatsgevonden; zo is de stelling van JPMorgan.

“Als die 2,7 miljard dollar daadwerkelijk volledig uit Bitcoin stroomt, dan zou dat een gigantische neerwaartse druk op de Bitcoin koers opleveren”, zo schrijven de auteurs van het onderzoekspaper van JPMorgan.

“Mocht een groot deel van dit kapitaal naar andere Bitcoin-instrumenten stromen […], wat ons het meest logische gevolg lijkt, dan zou de marktreactie wat minder heftig kunnen zijn”, zo gaan zij verder.

Wat kan Grayscale doen om het te voorkomen?

Om de gigantische uitstroom te voorkomen moet Grayscale volgens JPMorgan heel snel hun managementkosten verlagen. Doen ze dat niet, dan gaan ze waarschijnlijk heel snel kapitaal verliezen aan de concurrentie.

Het is echter te hopen dat het kapitaal in kwestie niet helemaal uit de markt verdwijnt. Want het kan ook zijn dat mensen puur en alleen hopen te profiteren van de stijgingen die we bij de Grayscale Bitcoin Trust zullen zien als het fonds naar een ETF omtovert.

Op dit moment handelt het fonds met een korting als je kijkt naar de waarde van de aandelen en de marktwaarde van de Bitcoin die in het fonds zitten.

Die korting zou wegvallen als het fonds in een ETF zou veranderen. Vandaar dat handelaren daarop inspelen door nu alvast GBTC te kopen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken