grayscale
Bitcoin

Grayscale CEO onthult extreem bullish nieuws voor Bitcoin

Sinds de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten is de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) de grote frustratie van iedere Bitcoiner. Dat komt omdat GBTC een hele hoge managementfee hanteert, waardoor veel aandeelhouders in het fonds hun aandelen verkopen en als het ware Bitcoin op de markt dumpen.

Nu lijkt er licht aan het einde van de tunnel, want CEO Michael Sonnenshein onthult wanneer de managementkosten omlaag gaan.

Bitcoin ETFs moeten volwassen worden

In een interview op 10 april deelde Sonnenshein tijdens het Digital Assets Symposium dat de markten “heel enthousiast reageren” als bepaalde producten voor het eerst op de markt komen. Daar valt ook het debuut van de Bitcoin ETFs onder.

“Voor Bitcoin zitten we nog in die fase”, aldus Sonnenshein.

Met de tijd zullen de Bitcoin ETFs volgens Sonnenshein “volwassener worden” waardoor de markt zal consolideren en investeerders voor slechts een paar producten kiezen.

“Dat betekent dat de kosten met het verlopen van de tijd ook dalen. Wij zullen de managementkosten op GBTC verlagen en dat betekent ook dat we in de eerste fase van de adoptie-golf zitten”, zo gaat Sonnenshein verder.

Spot Bitcoin ETFs nog niet overal beschikbaar

Normaal gesproken vinden nieuwe beleggingsproducten hun weg naar investeringsplatforms. “Dat is nog niet echt gebeurd. We zitten nog niet in de volgende adoptie-fase hier in de Verenigde Staten”, zo claimt de CEO van Grayscale.

GBTC lanceerde jaren geleden al en ontwikkelde zich snel tot het grootste Bitcoin-fonds ter wereld. Grayscale won een rechtszaak van de Amerikaanse financiële toezichthouder en daarna ging het snel met de ETFs.

Waar de toezichthouder voorheen alle aanvragen naar de prullenbak verwees, was dat nu niet meer mogelijk.

Grayscale is momenteel niet heel populair onder Bitcoiners, omdat zij een fee van 1,50% per jaar hanteren. Het gemiddelde bij de concurrentie ligt op 0,30% per jaar.

Om die reden zag Grayscale tot nu toe ook de grootste uitstromen. Tot 11 april ging het om een uitstroom van 16,1 miljard dollar voor de ETF van Grayscale.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten