grayscale
Bitcoin

Grayscale Dumpt $2,2 Miljard aan Bitcoin op Coinbase

Na de lancering van 11 exchange-traded funds (ETF) producten, die aanvankelijk een korte stijging veroorzaakten, heeft de prijs van Bitcoin (BTC) verrassend genoeg een daling ingezet. Vanaf zijn lokale hoogtepunt van $49.000 betekent dit met de huidige koers een daling van 14%.

Deze daling lijkt sterk beïnvloed te zijn door de activiteiten van vermogensbeheerder Grayscale. Beleggers in Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC), dat onlangs is omgezet in een Bitcoin ETF, hebben in grote getalen hun aandelen verkocht. Volgens gegevens van Arkham Intelligence heeft Grayscale als reactie hierop in een tijdsbestek van slechts zes uur ongeveer $500 miljoen aan Bitcoin overgemaakt naar de crypto-exchange Coinbase.

Grayscale verkoopt $2,2 miljard aan BTC

Voor de omzetting naar een ETF was Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) een gesloten fonds waarin beleggers hun aandelen niet konden inwisselen voor Bitcoin. Nu GBTC een ETF is geworden, verzilveren beleggers hun aandelen massaal.

Deze massale uitstroom van beleggers uit GBTC zorgt ervoor dat Grayscale aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin naar haar bewaarder Coinbase overmaakt om te verkopen, wat leidt tot een daling van de Bitcoin-prijs. In de eerste dagen na de omzetting werd er al meer dan een half miljard dollar uit het fonds onttrokken. Volgens data van Bloomberg analisten is dit bedrag in de afgelopen vijf dagen toegenomen tot meer dan $2,2 miljard dat uit het fonds is verdwenen.

BlackRock Bitcoin ETF ziet aanzienlijke instroom

De uitstroom bij GBTC kan deels verklaard worden door de relatief hoge beheerkosten van 1,5%, wat het een van de duurste Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s maakt. Ondanks deze kapitaaluitstroom, benadrukt Grayscale dat het fonds toch succesvol is, gezien het hoge handelsvolume dat het fonds genereert.

Terwijl Grayscale te maken heeft met aanzienlijke uitstromen van kapitaal, ervaren andere ETF’s, zoals BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT), juist een enorme instroom. IBIT zag een toename van $1,2 miljard aan investeringen.

VanEck expert voorspelt nieuwe all-time high

Matthew Sigel, het hoofd van digitale assets bij VanEck, voorspelt dat Bitcoin in het vierde kwartaal van 2024 zijn recordhoogte zal overtreffen. Tijdens zijn optreden in de Unchained podcast, verklaart hij dat wereldwijde verkiezingen, waarbij meer dan de helft van de wereldbevolking naar de stembus gaat, kunnen resulteren in beleid dat gunstig is voor Bitcoin.

Hij wijst op een combinatie van factoren die de recente stijging van Bitcoin hebben aangedreven: een zwakke dollar, de introductie van exchange-traded funds (ETFs) en de uitbreiding van de BRICS-groep. Deze ontwikkelingen, stelt hij, hebben significant bijgedragen aan de groei van Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13