Regulatie

Grayscale Investments is klaar om terug te vechten tegen zware aanklacht Fir Tree Partners

Grayscale Investments is klaar om terug te vechten. Het bedrijf wordt momenteel aangeklaagd door het hedgefonds Fir Tree Partners, dat het bedrijf meerdere malen beschuldigde van mismanagement van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Wat is de Grayscale Bitcoin Trust?

GBTC is het grootste Bitcoin-fonds ter wereld. In totaal beheert Grayscale in het fonds ruim 600.000 Bitcoin, maar het probleem is dat de aandelen van het fonds een stuk minder waard zijn dan de Bitcoin. In theorie kun je met het kopen van de aandelen van GBTC voor een ruim 40 procent lagere koers Bitcoin inkopen. Als de Bitcoin koers in een theoretisch geval op 10.000 dollar uitkomt, dan zou je middels de aandelen van GBTC voor 6.000 dollar per Bitcoin kunnen instappen.

Kortom, dat levert een hele vreemde situatie op. Zeker voor de investeerders die al langer in het fonds zitten en hun aandelen nu met een gigantisch verlies moeten verkopen. Zelfs ten opzichte van Bitcoin presteerde het fonds dramatisch. Om die reden is Fir Tree Partners er niet helemaal gerust op dat het management van Grayscale zijn zaakjes op orde heeft. Er klopt iets niet aan de gigantische korting op de Bitcoin van Grayscale en Fir Tree Partners wil dat uitzoeken.

Volgens Grayscale zijn de aanklachten van Fir Tree Partners echter volledig zonder grond. “We zien ernaar uit om de vele misvattingen over ons bedrijf in de rechtszaal recht te zetten”, aldus de verdediging van Grayscale.

Relatie met Digital Currency Group en Genesis

Fir Tree Partners wil ook de relatie tussen Grayscale, de Digital Currency Group en Genesis beter onderzoeken. De Digital Currency Group is in principe het moederbedrijf dat boven Grayscale en Genesis hangt. Als gevolg van de problemen bij onder andere FTX is ook Genesis in moeilijkheden terechtgekomen. Het is voor de buitenwereld op dit moment niet duidelijk hoe de onderlinge verhoudingen tussen alle bedrijven liggen.

Zo gaan er geruchten dat Genesis nog een gigantisch bedrag moet krijgen van de Digital Currency Group. Genesis heeft op zijn beurt weer enorme leningen openstaan bij Gemini Earn en het Nederlandse Bitvavo. Hoe de vork precies in de steel zit is lastig te zeggen, maar dat het niet goed gaat is in ieder geval duidelijk.

Regulatie nieuws

Griekse overheid is bezig met een belastingkader voor cryptovaluta
Rechter keurt schikking van $9 miljoen goed in rechtszaak tegen Robinhood
Vitalik Buterin: Wees waakzaam bij politieke pro-crypto agenda’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren