Grayscale
Bitcoin

Grayscale verkocht ruim $10 miljard aan Bitcoin sinds 11 januari

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is een fonds dat het sinds 2013 mogelijk maakt voor investeerders om eenvoudig Bitcoin te kopen. Sinds 11 januari is het fonds officieel een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten en vanwege de hoge managementfee verkopen mensen massaal hun aandelen in het fonds.

Op 4 maart zag Grayscale zijn 36e achtereenvolgende dag van uitstromen met ditmaal een verkoop van 5.450 Bitcoin (~368 miljoen dollar). In totaal verkocht Grayscale nu al voor bijna 10 miljard dollar aan Bitcoin.

Van 620.000 naar 420.000 Bitcoin

De Grayscale Bitcoin Trust begon zijn avontuur als ETF met ongeveer 620.000 Bitcoin. Inmiddels zijn we een kleine twee maanden verder en heeft het reeds 200.000 Bitcoin verkocht. Op het moment van schrijven zitten er om en nabij de 420.000 Bitcoin in de Grayscale Bitcoin Trust.

Die Bitcoin zijn tegen de huidige koersen nog altijd rond de 29 miljard dollar waard.

Zodoende kan Grayscale in theorie nog een flinke bak aan Bitcoin verkopen en moeten we waarschijnlijk nog even dealen met de neerwaartse druk die Grayscale op de Bitcoin koers geeft.

Maar gelukkig zijn daar ook BlackRock en Fidelity, die alles weer goed maken en voor miljard dollar aan kapitaal naar binnen trekken. Niet voor niets presteert de Bitcoin koers op dit moment fantastisch. De digitale munt lijkt op dit moment zelfs een aanval te openen op de all-time high van 69.000 dollar.

Op het moment van schrijven komt de Bitcoin koers binnen op 68.270 dollar.

Wanneer stopt Grayscale met verkopen?

Ondertussen speculeert de markt uiteraard over het moment waarop de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) stopt met verkopen. De uitstromen vertraagde eind januari en begin februari, waardoor men begon te speculeren over het mogelijke stoppen van het “bloeden” van Grayscale.

Maar medio-februari besloot de Amerikaanse rechter om Genesis toestemming te geven om voor 1,3 miljard dollar aan GBTC-aandelen te verkopen.

Ondertussen blijven de “Nieuwe Negen” Spot Bitcoin ETFs de koers van de digitale munt drijven. Op 4 maart haalden ze een handelsvolume van 5,5 miljard dollar bij elkaar, wat behoorlijk indrukwekkend te noemen is.

Het volume voor iedere Spot Bitcoin ETF is met 30 procent gestegen over de afgelopen zes dagen. “Dat zal de instroom-bal waarschijnlijk helpen om te blijven rollen”, aldus Balchunas.

Met de “instroom-bal” doelt hij uiteraard op de kapitaalinstromen die de Spot Bitcoin ETFs op de dagelijkse basis zien, die ook de Bitcoin koers enorm helpen om te blijven klimmen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom