grayscale
Bitcoin

Grayscale verzoekt SEC om alle Bitcoin ETFs tegelijkertijd goed te keuren

Het grote Grayscale vraagt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om alle aanvragen voor een Spot Bitcoin ETF op hetzelfde moment goed te keuren, zodat er niet één partij is met een gigantisch voordeel op de rest. In een brief aan de toezichthouders schrijft Grayscale dat de SEC geen “winnaars en verliezers” moet uitkiezen en een eerlijke beslissing moet maken.

Wat dat betreft lijkt het erop dat Grayscale zich zorgen maakt dat een partij als BlackRock er met de troon vandoor gaat.

Positief over Bitcoin ETF

Dat is niet het enige wat het juridische team van Grayscale in de brief aan de SEC schrijft. Zij claimen namelijk verder dat de SEC de Spot Bitcoin ETFs kan goedkeuren op basis van de eerdere goedkeuringen van Bitcoin Futures ETFs. Volgens Grayscale zijn deze twee soorten van fondsen namelijk “onlosmakelijk” met elkaar verbonden.

Daarnaast voegt het toe dat de recente data-delingsovereenkomsten tussen Coinbase en de potentiële aanbieders van ETFs “geen nieuw idee” zijn en claimen zij dat deze overeenkomsten niet aan de standaarden van de SEC voldoen.

De aanvragen van Invesco, BlackRock, Valkyrie, VanEck, Wisom, Fidelity en ARK Invest bevatten op dit moment allemaal diezelfde overeenkomsten met Coinbase. Het Amerikaanse beursplatform zou vervolgens data over zijn orderboeken en andere informatie delen, zodat de SEC marktmanipulatie in de gaten kan houden.

Waarom kan dit relevant zijn voor een Bitcoin ETF?

Dit zou de SEC in theorie over kunnen halen om een Spot Bitcoin ETF goed te keuren, omdat zij in het verleden claimden dat het te makkelijk is om de Bitcoin koers te manipuleren.

Volgens Grayscale voldoen de huidige data-overeenkomsten echter niet aan de standaarden van de SEC en zijn ze ook nog eens overbodig.

Coinbase is namelijk niet geregistreerd bij de SEC als een effectenbeurs en staat ook niet in de registers van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) als een futuresbeurs.

Het goedkeuren van de SEC zou volgens Grayscale een “positieve maar plotselinge significante verandering” zijn in de toepassing van de standaard van de financiële toezichthouder.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?