Bitcoin

Groei van digitale betalingen in Latijns-Amerika is boost voor Bitcoin

De Chief Product Officer van VISA vertelt dat er een enorme groei van digitale betalingen in Latijns-Amerika te zien is sinds de lockdown in de regio van kracht ging. Meer burgers maken gebruik van digitale betalingen en tegelijkertijd zien ze Bitcoin steeds meer als een haalbare digitale betalingsoptie.


Voor het eerst digitale betalingen vanwege quarantaine

Economieën in sommige regio’s van de wereld zijn nog niet zo ontwikkeld als in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Latijns-Amerika is bijvoorbeeld nog steeds de thuisbasis van veel burgers zonder bank. De quarantainevoorwaarden die zijn ingesteld om de verspreiding te bestrijden, hebben de burgers echter gedwongen over te schakelen op digitale betalingen.

Volgens de Chief Product Officer van VISA, genaamd Jack Forestell, hebben meer dan 13 miljoen VISA-kaarthouders in Latijns-Amerika hun eerste digitale e-commerce-aankoop gedaan tijdens het fiscale kwartaal van maart.

De WHO en CDC raadden mensen over de hele wereld aan om vast te houden aan contactloze betalingsopties in plaats van onhygiënisch geld te gebruiken en dat lijkt inderdaad te gebeuren

“We zien een enorme acceptatie van e-commerce”, vertelde Forestell aan MarketWatch.


Ook Bitcoin groeit in Latijns-Amerika

Diezelfde acceptatie van e-commerce en een golf van digitale betalingsopties leidt ook tot de groei van Bitcoin-acceptatie. De quarantaine leidt tot een piek in interesse in cryptocurrencies in Latijns-Amerika.

Burgers die niet bij een bank zijn aangesloten in landen zoals El Salvador en Argentinië gebruiken steeds vaker Bitcoins. Het is een alternatieve oplossing voor het opslaan van rijkdom en het doen van grensoverschrijdende betalingen. Maar zelfs voor het betalen van dagelijkse benodigdheden zoals boodschappen. In gebieden met een slechte infrastructuur is Bitcoin een ideale optie.

De redenen die VISA benoemd voor de explosieve groei van de digitale betalingen in Latijns-Amerika zijn eigenlijk precies dezelfde als waarom de Bitcoin groeit in deze landen.

Bitcoin is een contactloze, digitale betaling die zonder tussenkomst van een derde partij kan worden verzonden. In gebieden zonder infrastructuur of waar fiat-valuta’s een overhaaste dood sterven, is Bitcoin bijzonder waardevol.

Bovenstaande gegevens van LocalBitcoins laten zien hoeveel interesse in de toonaangevende cryptocurrency per marktkapitalisatie is gestegen. Over de hele linie laten Latijns-Amerikaanse landen zoals Argentinië, Brazilië, Chili, Peru, Venezuela een groeiende trend zien in het omzetten van lokale valuta in BTC.

Een groot deel van de groei in de bovenstaande grafieken was echter in voor de Corona omstandigheden. Op de korte termijn zijn deze cijfers dus alleen maar verder gestegen.


Volatiliteit is een uitdaging

Bitcoin blijft echter zeer volatiel. De wilde prijsfluctuaties zullen een uitdaging vormen voor landen die al te lijden hebben onder falende fiat-valuta’s en dat zal in de nabije toekomst waarschijnlijk zo blijven. Het kan ertoe leiden dat velen vasthouden aan traditionele digitale betaalmethoden, zoals VISA-kaarten. Totdat de prijzen stabiliseren of weer gestaag beginnen te stijgen.

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?