Blackrock
Bitcoin, Ethereum

Groot succes: BlackRock’s Bitcoin en Ethereum ETF’s trekken $158 miljoen aan

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren een ijzersterke dag beleefd. En dat is volledig te danken aan ‘s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock.

De Wall Street grootmacht heeft gisteren een grote comeback gemaakt met een totaal van $158 miljoen aan instromen voor zijn Bitcoin- en Ethereum-fondsen. Het contrast is enorm met de afgelopen weken, waarin BlackRock’s fondsen nauwelijks een rol van betekenis speelden.

Bijna $100 miljoen aan BTC-instroom

Laten we beginnen met BlackRock’s Bitcoin ETF, ook wel het IBIT-fonds genoemd. Uit data van Farside Investors komt naar voren dat dit fonds gisteren een netto-instroom van $98,9 miljoen noteerde, een resultaat waar de concurrentie niet in de buurt van kwam.

Het BITB-fonds van Bitwise staat op een tweede plek genoteerd met een instroom van $17,4 miljoen. Fidelity’s FBTC-fonds volgt met $16,8 miljoen aan nieuw kapitaal.

Gezamenlijk hebben de elf beursproducten $136 miljoen opgehaald. Geen enkel fonds is de dag geëindigd met minder kapitaal. Zelfs Grayscale’s GBTC-fonds wist een uitstroom te ontlopen.

Voor BlackRock was gisteren de meest succesvolle handelsdag in een maand tijd. De afgelopen vier weken zag het IBIT-fonds opmerkelijk genoeg bijna iedere dag een instroom van $0. Ook verloor het fonds tot twee keer toe kapitaal – $13,5 miljoen en $9,1 miljoen om precies te zijn. Daarvoor was pas één keer een negatief resultaat neergezet.

Ook BlackRock’s ETH-fonds schittert

Ook het ethereum-fonds van BlackRock kende gisteren een geweldige dag. Gegevens van Farside Investors laten zien dat BlackRock’s ETHA-fonds $59,3 miljoen aan vers kapitaal wist aan te trekken. 

Dit markeert een van de beste dagen voor het fonds sinds de lancering op 23 juli. Op slechts zes dagen, die allemaal in de eerste twee weken van de handel vielen, werd het resultaat van gisteren overtroffen.

Ook VanEck en Invesco sloten de dag met een nipte winst af. De negen ETH-fonds tezamen hebben een totale instroom van $62,5 miljoen gerealiseerd, wat de derde plaats oplevert voor beste handelsdagen sinds de lancering.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Whale uit Satoshi Era ontwaakt: Stokoude Bitcoins mogelijk klaar om verkocht te worden
Analist: MicroStrategy kan rendement boosten door Bitcoin uit te lenen
Raoul Pal: Stijgende wereldwijde liquiditeit kan Bitcoin naar nieuwe hoogten stuwen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen