Hacker
Hack

Groot veiligheidslek in Dolomite Protocol op Decentrale-exchangeplatformen

In een recente beveiligingsrapportage van CertiK, een toonaangevend blockchain-beveiligingsbedrijf, is gebleken dat het Dolomite protocol, een gedecentraliseerd uitwisselings- en geldmarktprotocol dat actief is op de Arbitrum en Polygon zkEVM netwerken, slachtoffer is geworden van een ernstige exploit.

Dit protocol, dat oorspronkelijk in 2019 op Ethereum werd gelanceerd en in 2022 naar het Arbitrum-netwerk migreerde, heeft een kritieke kwetsbaarheid aan het licht gebracht die door een aanvaller is benut.

Specifieke functie binnen protocol wordt misbruikt

De exploit draait om misbruik van een specifieke functie binnen het protocol, bekend als “callFunction”, die gebruikers de mogelijkheid biedt om willekeurige oproepen te doen. Deze functie, normaal gesproken beschermd door een “noEntry”-modifier om herintredingsaanvallen te voorkomen, werd omzeild door interactie met het TradeManager-contract. Dit contract bevat een “call”-functie zonder de nodige beveiliging tegen herintreding, waardoor de aanvaller in staat was om fondsen van nietsvermoedende gebruikers af te tappen.

Volgens het rapport van CertiK heeft de aanvaller het gestolen geld overgebracht naar een specifiek adres en vervolgens verplaatst naar Tornado Cash, een platform voor het anonimiseren van transacties.

Markering van zorgwekkende trend

Dit incident markeert een zorgwekkende trend van beveiligingslekken binnen de cryptocurrency-sector, met diverse andere platforms die in maart ook aanzienlijke verliezen hebben geleden. Zo verloor het Unizen-protocol op 11 maart meer dan $2,1 miljoen door een exploit, en leed Mozaic Finance op 15 maart een verlies van meer dan $2,4 miljoen door een compromis van een privésleutel.

Deze opeenvolging van beveiligingsincidenten benadrukt de voortdurende risico’s en uitdagingen waarmee gedecentraliseerde financiële platformen worden geconfronteerd. Hoewel het Dolomite-team en andere getroffen organisaties maatregelen nemen om de schade te herstellen en de veiligheid van hun systemen te verbeteren, blijft de strijd tegen cybercriminaliteit in de snelgroeiende wereld van blockchain en cryptocurrencies een voortdurend aandachtspunt.

Hack nieuws

Hackers stelen voor $181.000 aan crypto via slimme contracten van inactief Yield Protocol
Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus zet LinkedIn in om crypto te stelen
Google advertenties gebruikt om kwaadaardige crypto-websites te promoten
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’