Bitcoin Nieuws

Grootste energiebedrijf Japan gaat Bitcoin minen

Naar verluidt heeft het grootste elektriciteitsbedrijf van Japan, Tokyo Electric Power Company (of TEPCO afgekort), besloten om te profiteren van zijn overtollige stroom. Dit gaan ze doen door Bitcoin (BTC) te minen.

Ongeval in 2011

Om dit te doen is het elektriciteitsbedrijf een samenwerking gestart met het bedrijf ‘TRIPLE-1’, een lokaal halfgeleiderbedrijf.

Het elektriciteitsbedrijf is al wel eens vaker in het nieuws geweest. In 2011 was er een beruchte aardbeving en tsunami in Japan, waardoor de koelsystemen van zijn nucleaire kernreactor gesloten moest worden. Dit resulteerde in het smelten van 3 reactoren. Het bedrijf zou niet voldoende maatregelen getroffen hebben om de ramp te voorkomen.

Tot nu toe worstelt TEPCO om volledig te herstellen van het ongeval uit 2011. Het bedrijf moest slachtoffers aanzienlijke compensaties bieden die tot op de dag van vandaag een enorme impact hebben gehad op hun winstgevendheid. Volgens het rapport is het te gelde maken van zijn overtollige vermogen met Bitcoin-mining via zijn dochteronderneming Agile Energy X een optie geweest om extra inkomsten te genereren.

Uit een rapport blijkt dat Agile Energy X daartoe op 11 november een memorandum van overeenstemming met TRIPLE-1 heeft ondertekend. Naar verluidt is een proefproject al gestart.

Hernieuwbare energie

De samenwerking tussen TEPCO en TRIPLE-1 vereist dat datacenters verspreidt over Japan het overtollige elektriciteit uit hernieuwbare energie hergebruikt met TRIPLE-1’s halfgeleiders. Over de start van het proefproject melden de bedrijven het volgende:

Wij zijn experimenten gestart om het systeemgedrag en de impact op het elektriciteitsnet te bevestigen wanneer apparatuur wordt gebruikt met een grote hoeveelheid vermogen op de schaal van 1.500 kW. We hebben bevestigd dat de apparatuur normaal blijft werken. De state-of-the-art procestechnologie van TRIPLE-1 zal worden gebruikt voor de computationele computers die in dit project worden gebruikt en we zullen uitsluitend halfgeleiders introduceren met extreem hoge vermogensprestaties.

Dat TEPCO dit doet is niet geheel onverwacht. Wereldwijd zien we een trend dat energiebedrijven hun overtollige energie nu inzetten om crypto’s mee te minen, waarvan Bitcoin te populairste is. Hierdoor wordt minder energie verspild en kan er nog geprofiteerd worden van het overtollige gedeelte.

Deze ontwikkeling zou op zijn beurt het vertrouwen in BTC kunnen herstellen. Aan de andere kant zou het kunnen dat dit weinig of geen effect hebben op de prijs van de top crypto, aangezien andere prijsbepalende factoren zoals monetair beleid nog steeds een dominante invloed hebben op de markt. Het is in ieder geval een goede stap.

Bitcoin nieuws

Handelaar die uitbraak van 2023 voorspelde is extreem bullish
Miljardair Mike Novogratz positief over Bitcoin en crypto
Aantal online Bitcoin ATM’s ziet grootste maandelijkse daling
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden