Bitcoin minen
Bitcoin

Grote Bitcoin-miner onthult teleurstellende kwartaalcijfers

De grote beursgenoteerde Bitcoin miner Marathon Digital heeft teleurstellende kwartaalcijfers gepubliceerd. De Bitcoin productie voldeed niet aan de verwachtingen en lag aanzienlijk lager dan in het laatste kwartaal van vorig jaar.

Marathon Digital gaf aan dat het bedrijf te kampen had met “operationele uitdagingen,” maar wist desondanks te profiteren van de groeiende cryptomarkt.

$176 miljoen in Bitcoins gemined

De Noord-Amerikaanse miner Marathon Digital verdiende in de eerste drie maanden van dit jaar in totaal 2.811 Bitcoins. Tegen de huidige koers komt dit neer op ongeveer 176 miljoen dollar. In het laatste kwartaal van vorig jaar produceerde het bedrijf echter 34% meer Bitcoins.

In een verklaring gaf Marathon Digital aan dat de verminderde productie te wijten was aan operationele problemen, waaronder “onverwachte apparatuur storingen,” “onderhoud aan transmissielijnen,” en weer-gerelateerde onderbrekingen in Garden City en andere locaties.

Ondanks de daling in de BTC-productie zag Marathon Digital zowel omzet als winst fors stijgen vergeleken met een jaar eerder. De winst steeg met 184% naar 337,2 miljoen dollar, en de omzet nam met 223% toe tot 165,2 miljoen dollar.

De belangrijkste factor achter deze groei was de stijgende bitcoin koers, die in maart een recordhoogte bereikte.

Marathon Digital verkocht 26% van de in het eerste kwartaal verdiende Bitcoins om operationele kosten te dekken. Volgens de verklaring omvatten de kapitaalreserves van het bedrijf 1,6 miljard dollar, inclusief contanten, kasequivalenten en Bitcoin.

BTC miner zet hogere doelstelling

Eind april werd bekend dat het op de NASDAQ genoteerde bedrijf zijn hashrate-doelstelling voor dit jaar heeft verhoogd naar 50 exahash per seconde (EH/s). Eerder mikte de miner nog op een doelstelling van 35-37 EH/s tegen het einde van dit jaar. Recente uitbreidingen hebben het bedrijf ertoe aangezet hogere ambities na te streven.

De hashrate vertegenwoordigt de rekenkracht die wordt ingezet om complexe wiskundige puzzels op te lossen. Dit stelt miners in staat om te concurreren met anderen voor het toevoegen van een nieuw transactieblok aan de Bitcoin-blockchain.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers doorbreekt na 38 dagen opnieuw de grens van $71.000
Analist: Parabolische fase Bitcoin staat op het punt van beginnen
Bitcoin ETFs halen voor 6e dag op rij honderden miljoenen binnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten