Ripple, xrp token
Ripple

Grote crypto exchange voegt XRP weer toe als verhandelbaar product

De Amerikaanse beurs CEX.io heeft aangekondigd dat klanten uit de Verenigde Staten opnieuw XRP kunnen verhandelen. Eerder bood het platform deze populaire altcoin al aan, maar werd het later verwijderd.

Afgelopen woensdag maakte CEX bekend dat XRP weer beschikbaar is. Dit is positief nieuws, aangezien het meer beleggers en gebruikers toegang biedt tot de cryptocurrency. Bovendien weerspiegelt het toenemend vertrouwen van grote beurzen in de munt en een gunstige ontwikkeling in de aanhoudende rechtszaak.

Toenemend certrouwen in XRP

Als gebruiker of investeerder van XRP ben je waarschijnlijk op de hoogte van de langdurige rechtszaak tussen Ripple, de ontwikkelaar achter de munt, en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Na kritiek van de SEC op XRP, stopten verschillende handelsplatformen met het aanbieden van de munt.

Recentelijk is er echter een toename van vertrouwen merkbaar, wat resulteert in de terugkeer van XRP op diverse platforms, waaronder Kraken, Crypto.com en Coinbase, die CEX.io volgden in deze beslissing. Een belangrijke factor hierin zijn de gunstige uitspraken van de rechter in de zaak, die aangaf dat XRP niet als een “security” of effect beschouwd moet worden. Dit is een cruciaal punt, omdat het betekent dat XRP onderworpen zal zijn aan minder strenge regelgeving.

Toekomstverwachtingen voor de XRP koers

De recente toevoeging van XRP aan diverse handelsplatformen is een positieve ontwikkeling. Dit toont niet alleen een langetermijnvertrouwen in de toekomst van de munt, maar maakt XRP ook toegankelijker voor een groter aantal handelaren. Theoretisch zou dit de vraag naar de altcoin kunnen vergroten, wat mogelijk een gunstige invloed op de koers zou kunnen hebben.

Desondanks lijkt de XRP koers momenteel niet positief te reageren op deze ontwikkelingen. Er is zelfs een daling te zien: in de laatste 24 uur is de koers van XRP met bijna 3% gedaald, waardoor de waarde nu rond de $0,62 ligt. Dit is aanzienlijk lager dan een week geleden, toen de prijs nog dicht bij de $0,69 was.

Handel €10.000 gratis en krijg €10 bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Crypto analist voorspelt: XRP klaar voor een monsterlijke stijging van 65.000%
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers