Hacker
Hack

Grote doorbraak in Holograph-hack: Meerdere arrestaties verricht in Italië

In een belangrijke ontwikkeling zijn er arrestaties verricht in verband met de Holograph-hack van 13 juni. De arrestaties, uitgevoerd in Italië met aanzienlijke steun van de Franse autoriteiten, komen na een intensief onderzoek van 2 maanden.

Samenwerking tussen verschillende partijen

Dit onderzoek werd geleid door het Franse Bureau voor de Preventie van Cybercriminaliteit (OFAC) in samenwerking met de Brigade de Répression du Banditisme (BRI), Europol, het Italiaanse directoraat voor anti-maffia-onderzoeken, en de Royal Cayman Islands Police Service (RCIPS).

Tijdens de actie werden aanzienlijke activa en elektronica bevroren en in beslag genomen. De namen van de verdachten zijn niet vrijgegeven vanwege het lopende onderzoek, maar er wordt verwacht dat ze binnenkort aan Frankrijk worden uitgeleverd om daar te worden aangeklaagd.

Geavanceerde aanval op het Holograph-protocol

De hack, die plaatsvond op 13 juni, was een geavanceerde aanval op het Holograph-protocol, een blockchain-tokenisatieplatform binnen het Omnichain-ecosysteem. Een kwaadwillende actor misbruikte het operatorcontract van het protocol om met behulp van een proxy-wallet 1 miljard native Holograph (HLG)-tokens te creëren, ter waarde van $14,4 miljoen. Dit leidde tot een dramatische waardedaling van de HLG-tokens, die binnen negen uur na de aanval met bijna 80% daalden, van $0,014 naar een dieptepunt van $0,0029.

Na de inbreuk startte Holograph een intern onderzoek, bijgestaan door het blockchain-onderzoeksbureau Halborn. Op 2 juli bracht Holograph een gedetailleerd rapport uit waarin werd vastgesteld dat een ‘ontevreden voormalige aannemer’ mogelijk betrokken was bij de aanval.

Ondanks de ernstige inbreuk is Holograph doorgegaan met het versterken van zijn beveiligingsmaatregelen en blijft het zich inzetten voor een veilig en robuust tokenisatieplatform binnen het Omnichain-ecosysteem. Naar verwachting zullen er in de loop van het onderzoek meer details naar buiten komen, die meer inzicht zullen geven in de volledige omvang van de hack en de stappen die worden ondernomen om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Hack nieuws

Cryptocurrency Exchange BingX verliest meer dan $52 miljoen door hack
Cryptoroof van $33 miljoen bij WazirX: Witwaspraktijken via Tornado Cash blootgelegd
Cryptocurrency-fraude zorgt in 2023 voor $5,6 miljard aan verliezen in de VS
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13