duitsland
Bitcoin

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden

In Duitsland gaat de crypto-adoptie onder grote financiële instellingen in hoog tempo door. In de afgelopen jaren hebben steeds meer financiële giganten hun intrede gedaan in de wereld van digitale valuta, elk op hun eigen manier.

Zo ook DZ Bank en Commerzbank, die vorig jaar zijn begonnen met het aanbieden van crypto-bewaardiensten. De giganten hebben nu beiden een nieuwe stap gezet door tevens de handel in cryptovaluta mogelijk te maken.

Duitse banken zetten in op crypto

Vorig jaar schitterden zowel DZ Bank als Commerzbank, beiden behorend tot de grootste banken van Duitsland, al in het Bitcoin nieuws. DZ Bank introduceerde in november haar eigen platform voor cryptobewaring, bedoeld voor institutionele beleggers. Commerzbank ontving diezelfde maand de cruciale licentie voor crypto-bewaardiensten.

Nu lanceren beide banken, samen goed voor meer dan $1 biljoen aan beheerd vermogen, Bitcoin- en cryptohandelsdiensten te midden van een groeiende institutionele vraag.

DZ Bank, de op één na grootste kredietverstrekker van het land, heeft aangekondigd zijn 700 aangesloten coöperatieve banken de handel in cryptovaluta aan te bieden via een samenwerking met Boerse Stuttgart Digital.

Commerzbank, de op één na grootste bank van Duitsland qua aantal filialen, heeft een overeenkomst getekend met Crypto Finance, een dochteronderneming van Deutsche Boerse, om eveneens cryptohandel aan te bieden aan zakelijke klanten.

Andere Duitse banken die tevens de cryptowereld verkennen zijn Deutsche Bank – die vorig jaar een vergunning aanvroeg voor crypto-bewaardiensten –  en Landesbank Baden-Württember (LBBW) – die voor het einde van het jaar zijn bewaarplatform voor institutionele investeerders gaat lanceren.

Crypto-adoptie neemt toe

Eerder deze maand betrad ook al een grote Zwitserse bank de cryptomarkt. Het ging om de Zürcher Kantonalbank (ZKB), de op drie na grootste bank van Zwitserland. Sinds 4 september biedt de bank de handel in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) aan, evenals het beheer ervan. 

De adoptie van crypto door institutionele partijen neemt dus snel toe. Steeds meer grote spelers in de traditionele financiële sector realiseren zich dat de opkomende cryptomarkt niet meer te stoppen is, en dat het omarmen ervan de meest strategische zet is.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins