Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Grote Indiase crypto exchanges stoppen stortingen door onzekerheid over regelgeving

Twee grote Indiase crypto exchanges hebben stortingen via een populair betalingssysteem stopgezet. In India is er namelijk nog steeds geen duidelijkheid over de crypto regelgeving, ondanks dat onder andere Bitcoin (BTC) daar enorm populair is.


Geen geld kunnen storten via UPI

Gebruikers konden woensdag geen contant geld storten via de United Payments Interface (UPI) om cryptocurrency te kopen op de CoinSwitch Kuber- en WazirX-uitwisselingen, aldus Reuters. UPI is een populair realtime betalingssysteem dat wordt gereguleerd door de centrale bank van India.

Reuters voegde eraan toe dat gebruikers klaagden over het gebrek aan duidelijkheid van de exchanges over waarom de stopzetting plaatsvond. Echter zei Reuters dat CoinSwitch de UPI-acceptatie stopzette vanwege “onzekerheid over de regelgeving”. WazirX zei dat zijn stortingen via UPI in december waren uitgeschakeld.

De National Payments Corporation of India (NPCI) heeft vorige week een verklaring uitgegeven waarin staat dat het niet op de hoogte was van crypto exchanges die zijn UPI-framework gebruiken.


Cryptocurrencies in India

Cryptocurrencies zijn in India enorm populair, het op één-na dichtstbevolkte land ter wereld. Crypto investeringen zijn het afgelopen jaar enorm gestegen en zijn een markt van meerdere miljarden dollars geworden. Volgens CoinGecko hebben de drie grootste exchanges van het land de afgelopen 24 uur voor meer dan $139 miljoen aan transacties verwerkt.

Er is weinig duidelijkheid over de regelgeving in het land. De centrale bank van India heeft eerder een verbod op cryptocurrency voorgesteld. Wetgevers hebben in februari een belasting van 30% geheven op inkomsten uit digitale assets. Volgens rapporten daalde het handelsvolume enorm na de nieuwe wet, waarbij het volume op WazirX, de grootste exchange van het land, met 72% daalde.

Bovendien moeten bedrijven in India sinds begin deze maand wettelijk gezien hun crypto bezit aangeven. Shaktikanta Das, de gouverneur van de Reserve Bank of India, zei in februari dat private cryptocurrency “een grote bedreiging vormt voor onze macro-economische stabiliteit en financiële stabiliteit.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten