bitcoin etf
Bitcoin

Grote paniek voor niets: BlackRock Bitcoin ETF terug op lijst DTCC

De ticker voor de Spot Bitcoin ETF van BlackRock (IBTC) is terug op de lijst van de Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC) website, nadat deze een paar uur lang verdwenen was. Nadat de ticker op de website van DTCC was verschenen op 23 oktober schoot de Bitcoin koers naar het hoogste niveau van 2023.

Gisteren verdween de ticker even van de website, was er wat paniek over de Spot Bitcoin ETF en daalde de Bitcoin koers zelfs met een kleine 3 procent.

Drama zorgt voor crashen van de website

De paniek om het verwijderen van de ticker van BlackRock zorgde op dusdanige wijze voor paniek, dat de website van DTCC even uit de lucht was.

Iedereen die zichzelf een Bitcoiner noemt moest natuurlijk even op de website van DTCC kijken om te zien of de ticker van de Spot Bitcoin ETF van BlackRock daar echt niet meer op stond.

Het gerucht wat rondging was dat de Amerikaanse toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC), had verzocht om het verwijderen van de ticker.

Inmiddels blijkt dat dus onzin te zijn, want de ticker van de ETF van BlackRock is weer helemaal terug. Wat dit volgens ETF-expert Eric Balchunas vooral laat zien is dat er GIGANTISCH veel aandacht is voor de komst van de Spot Bitcoin ETF.

Dat alleen al maakt dit tot een uniek product.

Is er iets veranderd?

Een oplettende Bitcoiner op Twitter weet overigens te melden dat er iets veranderd is aan de ticker van de Spot Bitcoin ETF van BlackRock. Zo stond er in eerste instantie een “Y” achter de listing en zien we nu een “N” achter de registratie staan.

Volgens ETF-expert James Seyffart betekent deze minimale verandering niet zoveel. “Ik denk dat het impliceert dat BlackRock zich klaarmaakt voor de lancering als ze toestemming krijgen van de SEC. De N betekent gewoon dat de ETF niet open is voor “create redeem” omdat deze nog niet live is”, aldus Seyffart.

Create/Redeem staat in deze voor de aankoop van de onderliggende financiële assets (Create), terwijl Redeem het verkopen en uit de ETF halen van assets is.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers